Atât de apreciat datorită aspectului său apetisant, dar și pentru gustul absolut delicios, checul în trei culori este, de fapt, un desert foarte ușor de făcut și care nu necesită prea multe ingrediente și nici ani de experiență în bucătărie. Această prăjitură de casă poate fi servită alături de un pahar de lapte sau o ceașcă de ciocolată caldă în diminețile ploiose, dar și ca desert după o masă gustoasă. Modul de preparare și ingredientele, în continuare.
În acest material îți propunem o minunată rețetă de chec în trei culori, un desert perfect atât pentru micii pofticioși, cât și pentru cei mari. Preparat din ingrediente de-a dreptul banale, checul în trei culori este un dulce foarte ușor de preparat și extrem de gustos, care cu siguranță merită încercat mai ales pe timp de vară, când gospodinele preferă deserturile mai ușoare.
Sfatul bucătarilor este, de asemenea, să evităm deserturile grețoase în zilele călduroase, în special pe cele care conțin multă cremă sau frișcă. Instrucțiunile fiind date, înainte de a trece la treabă, ne-am gândit să vă povestim un pic despre istoria checului.
Te-ai întrebat vreodată de unde vine această prăjitură simplă, delicioasă și ușor de făcut? Ei bine, potrivit istoriei culinare, checul există încă de prin anii 1700, când se regăsea în Marea Britanie sub denumirea de „pound cake“, întrucât la preparare se folosea câte un pound (o livră), adică o jumătate de kilogram din fiecare ingredient necesar coacerii sale.
Prezent în toată Europa, variante ale checului se întâlnesc și în America, Mexic și Venezuela. De-a lungul anilor, rețeta a suferit multe modificări, oameni din diferite părți ale lumii adaptând-o propriului stil de preparare.
Citește și: Rețetă de chec pufos. Opt sfaturi prețioase pentru un chec reușit
Dacă ai poftă de ceva dulce, e musai să încerci măcar o dată rețeta de chec în trei culori. După ce-l vei gusta, cu siguranță vei dori sa repeți experiența. Este un desert ușor, preparat din ingrediente simple și accesibile, nemaipomenit de fin și numai bun de savurat. Având un aspect bogat și apetisant, checul în trei culori îți va înfrumuseța masa.
Compoziția galbenă :
Compoziția albă:
Compoziția neagră:
În primul rând, separăm albușurile de gălbenușuri.
Compoziția galbenă:
Compoziția albă:
Compoziția neagră:
Asamblare:
Poftă bună!