Home » Știri » Știri sociale » Rețetă de chec în 3 culori. Mod de preparare și ingrediente

Rețetă de chec în 3 culori. Mod de preparare și ingrediente

Pană Emanuela / 07.07.2021, 07:40
Rețetă de chec în 3 culori. Mod de preparare și ingrediente

Atât de apreciat datorită aspectului său apetisant, dar și pentru gustul absolut delicios, checul în trei culori este, de fapt, un desert foarte ușor de făcut și care nu necesită prea multe ingrediente și nici ani de experiență în bucătărie. Această prăjitură de casă poate fi servită alături de un pahar de lapte sau o ceașcă de ciocolată caldă în diminețile ploiose, dar și ca desert după o masă gustoasă. Modul de preparare și ingredientele, în continuare.

Rețetă de chec în 3 culori

În acest material îți propunem o minunată rețetă de chec în trei culori, un desert perfect atât pentru micii pofticioși, cât și pentru cei mari. Preparat din ingrediente de-a dreptul banale, checul în trei culori este un dulce foarte ușor de preparat și extrem de gustos, care cu siguranță merită încercat mai ales pe timp de vară, când gospodinele preferă deserturile mai ușoare.

Sfatul bucătarilor este, de asemenea, să evităm deserturile grețoase în zilele călduroase, în special pe cele care conțin multă cremă sau frișcă. Instrucțiunile fiind date, înainte de a trece la treabă, ne-am gândit să vă povestim un pic despre istoria checului.

Te-ai întrebat vreodată de unde vine această prăjitură simplă, delicioasă și ușor de făcut? Ei bine, potrivit istoriei culinare, checul există încă de prin anii 1700, când se regăsea în Marea Britanie sub denumirea de „pound cake“, întrucât la preparare se folosea câte un pound (o livră), adică o jumătate de kilogram din fiecare ingredient necesar coacerii sale.

Prezent în toată Europa, variante ale checului se întâlnesc și în America, Mexic și Venezuela. De-a lungul anilor, rețeta a suferit multe modificări, oameni din diferite părți ale lumii adaptând-o propriului stil de preparare.

Citește și: Rețetă de chec pufos. Opt sfaturi prețioase pentru un chec reușit

Mod de preparare și ingrediente

Dacă ai poftă de ceva dulce, e musai să încerci măcar o dată rețeta de chec în trei culori. După ce-l vei gusta, cu siguranță vei dori sa repeți experiența. Este un desert ușor, preparat din ingrediente simple și accesibile, nemaipomenit de fin și numai bun de savurat. Având un aspect bogat și apetisant, checul în trei culori îți va înfrumuseța masa.

Rețetă de chec în trei culori. Ingrediente și mod de preparare
Rețetă de chec în trei culori. Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente

Compoziția galbenă :

  • 12 gălbenușuri;
  • 10 linguri de zahăr;
  • 6 linguri de făină;
  • 10 linguri de ulei;
  • un plic praf de copt;
  • esență de vanilie.

Compoziția albă:

  • 12 albușuri
  • 10 linguri de zahăr pudră
  • 8 linguri de ulei
  • 6 linguri de făină
  • un plic praf de copt esență de vanilie

Compoziția neagră:

  • 3-4 linguri de cacao.

Mod de preparare

În primul rând, separăm albușurile de gălbenușuri.

Compoziția galbenă:

  1. Batem gălbenușurile cu zahăr, după care adăugăm uleiul, esența de vanilie (o linguriță), iar la final făina, în care am adăugat preful de copt.
  2. Mixăm totul până ce obținem o compoziție cremoasă, un pic mai groasă totuși decât smântâna.

Compoziția albă:

  1. Batem albușurile cu un praf de sare, după care adăugăm în ploaie zahărul pudră, până ce compoziția devine ca o bezea. Adăugăm uleiul și esența (tot o linguriță), după care făina în care am adăugat praful de copt.
  2. Amestecăm ușor cu o lingură de lemn pentru o mai bună omogenizare și pentru a nu se lăsa compoziția.

Compoziția neagră: 

  1. Într-un bol separat, punem 4 linguri din aluatul galben și 5 linguri din aluatul alb.
  2. Adăugăm cacao cernută și amestecăm bine.

Asamblare:

  1. Ungem două tăvi de chec cu ulei, după care le tapetăm cu făină.
  2. Distribuim compoziția galbenă în mod egal în tăvi.
  3. Pudrăm cu cacao toată porțiunea galbenă până ce se acoperă integral.
  4. Adăugăm cu o lingură compoziția de albușuri peste stratul de cacao, împărțind-o în mod egal în tăvi.
  5. Pudrăm cu cacao, după care adăugăm compoziția neagră.
  6. Dăm checul la cuptor pentru cca. 50 de minute.
  7. Facem testul cu scobitoarea.
  8. Checul se taie când s-a răcit.

Poftă bună!