Home » Știri » Știri sociale » Se renunță la restricțiile anti-Covid în urma protestelor din România? Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Se renunță la restricțiile anti-Covid în urma protestelor din România? Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Manolică Anca / 30.03.2021, 13:49
Se renunță la restricțiile anti-Covid în urma protestelor din România? Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Se renunță la restricțiile anti-Covid în urma protestelor din România? Mii de oameni din toată țara au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirile în privința noilor restricții stricte impuse de Guvern. Iată anunțul de ultimă oră făcut de prefectul Capitalei.

Se renunță la restricțiile anti-Covid în urma protestelor din România?

Imediat de la intrarea în vigoare a noilor restricții impuse de Guvern, mii de oameni din toată țara au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirile. După protestul de duminică, 28 martie, încheiat la ora 04:00, luni a urmat alte manifestații. Bucureștiul, Timișoara, Constanța, Galațiul, Brăila, Piteștiul, Botoșaniul, dar și alte orașe au ieșit în stradă în semn de protest față de decizia autorităților de a interzice circulația după ora 20:00 în localitățile cu incidența cazurilor de Covid-19 mai mare de 4 la mia de locuitori, cât și de a închide magazinele la ora 18:00 în weekend.

În Capitală, protestele nu au fost deloc pașnice. 12 jandarmi au fost răniţi dintre care trei au fost duşi la spital, după ce manifestanții au aruncat cu pietre înspre ei. Au fost aplicate 222 de sancţiuni, în valoare de 200.000 de lei, participanţilor la proteste, poliția identificând 188 de persoane care au fost fotografiate şi amprentate, spun oficialii Jandarmeriei şi Poliţiei.

În plus, Poliția Capitalei a declanşat anchete pentru infracțiuni de distrugere (vitrine, mobilier stradal, staţii de autobuz), ultraj, furt calificat, port ilegal de obiecte periculoase (cuțit). Peste 1.000 de persone ar fi participat la protestele din Bucureşti faţă de măsurile impuse de autorităţi, mai spune Jandarmeria.

Se renunță la restricțiile anti-Covid în urma protestelor din România?
Se renunță la restricțiile anti-Covid în urma protestelor din România?

Prefectul Capitalei: Nu vom renunţa la restricţii în urma protestelor

Se renunță la restricțiile anti-Covid în urma protestelor din România? Ei bine, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că nu se va renunţa la restricţii în urma protestelor, întrucât măsurile au fost luate pentru a proteja populația.

„Aproape toţi locuitorii Capitalei respectă regulile. Aceste măsuri sunt menite să ne protejeze pe noi şi nu vom renunţa la ele. (..) Închiderea magazinelor la ora 18:00 nu reprezintă o schimbare atât de mare în viaţa noastră. Nu sunt proteste masive, sunt 1.500 – 2.000 de oameni poate, din care câţiva sunt turbulenţi. Oamenii care nu respectă regulile, o minoritate, aceştia nu le respectă indiferent dacă vin sau nu la protest. Dar este posibil să răspândească mai mult virusul dacă vin la proteste.”, a declarat Alin Stoica.

De asemenea, și Guvernul a emis un comunicat de presă prin care precizează faptul că nu se are în vedere relaxarea restricțiilor impuse în Capitală. Autoritățile au transmis faptul că măsurile vor fi retrase doar atunci când nivelul de răspândire al virusului este redus, la nivelul localității.

„Referitor la informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la „relaxarea restricțiilor” adoptate de Guvern, fiind citate surse guvernamentale, facem următoarele precizări:

Nu sunt avute în vedere în acest moment, pentru perioada imediat următoare, revizuirea/modificarea măsurilor adoptate. Menționăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidența fiecărei localități printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localității.”, se arată în comunicatul emis.

Luni, 29 martie, a fost a doua zi de proteste în Bucureşti și în majoritatea orașelor din țară, faţă de restricţiile impuse de autorităţi în vederea limitării răspândirii Covid-19.