Home » Știri » Știri sociale » Sportivii de la CSM București au deszăpezit astăzi în oraș

Sportivii de la CSM București au deszăpezit astăzi în oraș

Sebastian Rotaru / 11.01.2017, 18:16
Sportivii de la CSM București au deszăpezit astăzi în oraș

Membrii echipelor de volei, handbal, rugby și baschet de la Clubul Sportiv Municipal București au deszăpezit, miercuri, în jurul orei 14,00, trotuarele de pe Calea Victoriei.

La acțiune au participat aproximativ 110 sportivi, atât de la echipele de juniori, cât și de la seniori, „înarmați” cu lopeți, care au degajat în ritm alert omătul acumulat, fiind împărțiți, în șir indian, pe cele două părți ale bulevardului, scrie news.ro.

Antrenorii și managerii, unii dintre ei având la rândul lor lopeți în mână, îi încurajau cu câte un „haideți, băieți”.

Un rugbyst a admis că prin deszăpezire își lucrează toate grupele musculare și a spus că acțiunea reprezintă un bonus, după antrenamentul de dimineață.

„E mult mai frumos afară… Ajutăm populația Bucureștiului și sper să facem cât mai mult pe aici, să poată lumea să treacă. (…) Am știut de ieri că venim aici, am terminat antrenamentul și am venit să îndepărtăm zăpada”, a declarat el.

Alin Petrache, director general interimar la CSM București, a precizat că sportivii au avut câte un antrenament dimineața, au luat masa de prânz, iar apoi au trecut la „al doilea antrenament”. El a anunțat că, joi, membrii CSM București urmează să se implice în deszăpezirea unei alte artere a Capitalei.

„Cred că e un lucru normal ce s-a întâmplat azi. (…) Sportivii, în general, sunt foarte solidari și ies și ajută cetățeanul. (…) Avem și juniori, avem și copii, avem și oameni care au coborât acum în stradă, cu lopata, și vor să ne ajute. (…) Sportul, în general, a fost aproape și este aproape de cetățeni. Logo-ul nostru, după cum știți, este ‘CSM București. Echipa ta. Orașul tău’. Astăzi suntem echipa voastră, pentru orașul vostru”, a spus el.

Ovidiu Cârcei, manager la Secția rugby a clubului, a declarat că a venit cu aproximativ 20 de sportivi.

„A fost o inițiativă din partea noastră. Anii trecuți am mai făcut așa ceva. Nu e prima dată. (…) Sportivii au venit cu plăcere, nu au venit din obligație”, a afirmat el.

Alături de ei s-a aflat și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a remarcat că în acest an stratul de zăpadă este aproape dublu față de anul trecut și le-a mulțumit celor care s-au implicat în deszăpezire, alături de operatorii manuali de la firmele de salubritate.