Home » Știri » Strategul-șef al lui Trump, acuzat că și-a bătut soția

Strategul-șef al lui Trump, acuzat că și-a bătut soția

Octavian Palade / 16.11.2016, 09:20
Strategul-șef al lui Trump, acuzat că și-a bătut soția

Intenția lui Donald Trump de a-l numi pe Stephen Bannon strateg-şef şi consilier de rang înalt este extrem de criticată, acesta fiind că şi-a agresat soţia.

Potrivit Huffington Post, acuzaţiile aduse consilierului lui Trump datează din anii ’90. Un raport al Poliţiei din Santa Monica, obţinut de Politico, arată că oamenii legii au fost chemați la locuinţa lui Bannon de Anul Nou, în 1996. La sosire, ofiţerii au fost aşteptaţi de fosta soţie a ex-directorului Breitbart News, Mary Louise Piccard. Aceasta plângea şi a durat câteva minute până când a reuşit să le spună poliţiştilor ce s-a întâmplat.

Mary Louise Piccard a povestit că, pe parcursul relaţiei ei cu Bannon, au fost trei sau patru ocazii când certurile au degenerat în violenţe.

În ziua în care a făcut apel la poliție, ea i-ar fi cerut lui Bannon cardul de credit pentru a cumpăra mâncare, dar acesta ar fi refuzat să i-l dea, conform declaraţilor femeii. Cei doi au început să se certe, iar, la un moment dat, Bannon ar fi prins-o de gât şi de încheietură şi ar fi încercat să o tragă în maşina sa. Femeia a reuşit să scape şi să sune la poliţie, înainte ca Bannon să îi smulgă telefonul din mână.

Ofiţerii au remarcat că aceasta avea urme roşii pe încheietură şi pe partea dreaptă a gâtului şi le-au fotografiat.

În luna februarie 1996, Bannon a fost pus sub acuzare pentru violenţă domestică, agresiune şi obstrucţionarea unui martor să anunţe o infracţiune. El a pledat nevinovat.

Cazul a fost închis în vara aceluiași an, când Piccard nu a mai apărut în instanţă. New York Times relata, conform unor documente, că aceasta ar fi fost ameninţată de Bannon şi i-a fost teamă să mai depună mărturie.

La aceste acuzaţii de violenţă domestică, se adaugă și cele de agresiune sexuală. Noul consilier al lui Trump a fost acuzat de aceste fapte tot în anii ’90, pe vremea când era consultant pentru Biosphere 2, un centru de cercetare din Arizona.

Margret Augustine, fostul director de proiect, acuza că Bannon “a făcut declaraţii obscene, a povestit lucruri indecente, a avut comentarii nepotrivite despre femei, a făcut remarci cu caracter sexual”.

Aceasta a mai relatat, printre altele, că în timp ce dansau la o petrecere, Bannon a prins-o de „încheietură strâns” şi i-ar fi sugerat să întreţină relaţii sexuale.

Mai mult, actualul strateg-şef a numit o fostă angajată “pipiţă”.