Home » Știri » Surori gemene, născute la 87 de zile distanță. Cum a fost posibil așa ceva

Surori gemene, născute la 87 de zile distanță. Cum a fost posibil așa ceva

Radulescu Valentin / 06.10.2020, 12:18
Surori gemene, născute la 87 de zile distanță. Cum a fost posibil așa ceva

Deși pare imposibil, este adevărat. O femeie a reușit să nască două surori gemene la 87 de zile distanță, iar acum acestea se bucură din plin de viața de familie. Lupta a fost una grea, dar din fericire cele două micuțe au reușit să bată recordul mondial. Cum a reușit o irlandeză să nască la o distanță așa de mare?

Două gemene, născute la 87 de zile distanță

O femeie din Irlanda, pe nume Maria Jones-Elliott, a obținut recordul mondial Guinness pentru cel mai mare interval de timp între nașterile unor gemeni. La vârsta de 34 de ani, Maria a născut două gemene la 87 de zile distanță una față de cealaltă.

La început, femeia a fost extrem de fericită când doctorii au anunțat-o că este însărcinată cu gemeni, iar asta s-a întâmplat în a șaptea săptămână de sarcină. Totul a mers perfect până când a ajuns la săptămâna 24, atunci când Maria a intrat în travaliu, cu patru luni mai devreme față decât era normal.

În așa fel, irlandeza a născut prematur, iar la momentul nașterii, fetița sa pe nume Amy cântărea numa 538 de grame. Totodată, în mod normal, Maria trebuia să o nască și pe geamăna fetiței sale, însă contracțiile au încetat. De asemenea, medicii au încercat să îi inducă încă o naștere în a doua zi, dar nu s-a întâmplat nimic.

Totodată, Amy a fost pusă imediat într-un incubator din cauza nașterii sale premature, iar după cinci săptămâni, mama ei a reușit să o țină în brațe, timp în care era încă însărcinată cu Kate, cealaltă fetiță a sa.

„Amy se lupta ca să trăiască într-un incubator și Katie se lupta să supraviețuiască la mine în pântece. Chris (soțul) și cu mine am hotărât să lăsăm natura să-și urmeze cursul. Au fost cele mai grele trei luni din viețile noastre”, spunea Maria Jones Elliott, mamă a două gemene.

Surori gemene, născute la 87 de zile distanță. Cum a fost posibil așa ceva
Surori gemene, născute la 87 de zile distanță. Cum a fost posibil așa ceva

Maria a reușit să o aducă pe lume și pe geamăna lui Amy

În data de 27 august, medicii au încercat să îi inducă încă o naștere irlandezei, aceasta aflându-se în săptămâna 36 a sarcinii. După aproximativ o oră, Maria a reușit să o nască și pe Katie, care cântărea 2,32 de kilograme la momentul în care a fost scoasă din pântecele mamei sale.

La doar două ore după naștere, Katie a fost pusă alături de geamăna ei, care încă se afla în incubator. „Am refuzat s-o înregistrez pe Amy până când a sosit Katie, fiindcă erau gemene. Am vrut să le înregistrez împreună”, mărturisea femeia la aceea vreme.

Așadar, după multe emoții și clipe grele, Katie a plecat acasă cu părinții ei, în timp ce Amy a venit șapte săptămâni mai târziu. În urma acestui eveniment, medicul Eddie O’Donnell, din cadrul spitalului Waterford Regional, spunea că gemenii se nasc în succesiune în majoritatea cazurilor, iar nașterea gemenilor la 87 de zile distanță este ca un bilet norocos la loto. De asemenea, în multe cazuri, dacă se naște doar unul din gemeni, celălalt moare.

„Faptul că un bebeluș născut la 23 de săptămâni a supraviețuit este o realizare uriașă din toate punctele de vedere. A fost un caz incredibil”, spunea Coulter Smith, șef la spitalul Rotunda din Dublin, potrivit Irish Times.

Gemenele sunt acum înafara oricărui pericol

Cele două gemene ale Mariei au reușit să treacă cu bine peste evenimentul neobișnuit, iar acum au crescut împreună, bucurându-se în continuare de viață. De asemenea, Amy și Katie au stabilit și un nou record mondial, deținut anterior de Lynn, care a născut un băiat și o fată la 84 de zile distanță.

Potrivit experților, gemenele aveau o șansă de doar 40% de supraviețuire, șansă de care au profitat din plin. Povestea gemenilor Elliott este clar una unică.