Home » Știri » Tânăra care la 22 de ani arată ca la 8 ani. Cazul fetei care nu îmbătrânește a uimit pe toată lumea. Ce i-au spus medicii

Tânăra care la 22 de ani arată ca la 8 ani. Cazul fetei care nu îmbătrânește a uimit pe toată lumea. Ce i-au spus medicii

Manolică Anca / 26.01.2022, 16:15
Tânăra care la 22 de ani arată ca la 8 ani. Cazul fetei care nu îmbătrânește a uimit pe toată lumea. Ce i-au spus medicii

Shauna Rae, tânăra care la 22 de ani arată ca la 8 ani, suferă de o afecțiune foarte rară. Își trăiește viața într-o stare ciudată și tulburătoare, pentru că oamenii o văd și percep că este o copilă de doar opt ani. Cu toate că le spune oamenilor că are 22 de ani, aceștia nu o cred. Află din ce cauză a ajuns să se confrunte cu această situație.

De ce boală suferă tânăra care la 22 de ani arată ca la 8 ani

Shauna Rae a uimit o lume întreagă cu boala sa. Afecțiunea rară de care suferă o face să arate ca la 8 ani, deși ea are deja 22. TLC a realizat un documentar despre Shauna, „I am Shauna Rae”, în care ea povestește în detaliu despre cum s-a ajuns în acest pumct. Ea vorbeşte despre trauma sa își dorește din tot sufletul ca oamenii să nu o mai perceapă ca un copil, ci ca un adult, cu toată că trupul său o trădează.

Potrivit reportajului, când Shauna avea 6 luni, i-a fost depistată o formă rară de cancer la creier. Învinsese mare parte a bolii cu ajutorul terapiei, însă chimioterapia a avut efecte secundare nedorite asupra fizicului său. Glanda pituitară a încetat să mai funcționeze ca urmare a efectelor secundare nedorite ale medicamentelor, astfel că nu a mai produs hormoni de creştere.

Shauna Rae, tânăra care la 22 de ani arată ca la 8 ani
Shauna Rae, tânăra care la 22 de ani arată ca la 8 ani

La vârsta de 16 ani, ea a spus că a simțit „furie” și „tristețe” atunci când endocrinologul ei i-a spus că era „blocată”” în ceea ce privește creșterea și dezvoltarea sa. „A fost o durere acolo”, și-a amintit Rae. „Am trecut prin toate etapele durerii pentru asta”, adăugând că cea mai mare luptă a fost acceptarea faptului că nu va mai crește în înălțime.

Shauna se confruntă cu multe probleme în societate

Shauna a vorbit mult despre problemele cu care se confruntă atunci când iese din casă. Aceasta spune că are nevoie ca indivizii să se comporte cu ea normal. Este nevoită să se lupte mult și mereu chiar și pentru chestiuni facile, cum ar fi mersul la bar, tatuajele sau întâlnirile cu prietenii. De multe ori i s-a întâmplat să iasă să bea ceva cu cei dragi în bar și personalul să o dea afară. În prezent, Shauna are 22 de ani şi o înălţime de 1,16 m, înălțimea medie a unui elev de clasa a treia.

De asemenea, ea își dorește să aibă o viață amoroasă normală și se plânge că nimeni nu dorește să iasă cu ea la întâlnire, pentru că toți sunt șocați de aspectul său fizic.

„Nimeni nu vrea să iasă cu mine nici măcar la un restaurant sau la o plimbare. Surorile mele încearcă să mă ajute dar nu reuşesc prea mult (…) Deși nu pot crește fizic, îmi doresc foarte mult să fiu tratată ca un adult. Lucrez la independența mea”, spune tânăra, potrivit Dailystar.co.uk.

Familia Shaunei Rae
Familia Shaunei Rae

Ea a adăugat că părinții ei se simt vinovați până în ziua de astăzi pentru toate chinurile prin care a trecut, așa că le este greu să se lase și o tratează și ei ca pe un copil. O întreabă cu cine își petrece timpul, când va fi acasă. În serial, mama ei recunoaște că îi este greu să se lase, deși știe că este timpul.