Home » Știri » Timișoara: 18 migranți, descoperiți în apropierea unei pensiuni

Timișoara: 18 migranți, descoperiți în apropierea unei pensiuni

Redactia Știri / 09.12.2016, 17:04
Timișoara: 18 migranți, descoperiți în apropierea unei pensiuni

Un grup de 18 migranți, format din irakieni și sirieni, printre care și copii, a fost descoperit, joi, de către polițiștii de frontieră în apropierea unei pensiuni din Timișoara.

Migranții ajunși la Timișoara au declarat că au vrut să ajungă într-un stat din vestul Europei. Polițiștii de frontieră au constatat că aceștia nu și-au putut justifica prezența în zonă și nici nu aveau vreun act de identitate asupra lor.

”Având în vedere faptul că cei în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, grupul, format din şapte bărbaţi, şase femei şi cinci copii, a fost condus la sediul institutiei, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni din Siria şi Irak, adulţii au vârste cuprinse între 19 şi 36 de ani, iar copiii între 1 şi 5 ani. De asemenea, au mai declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei”, se arată într-un comunicat publicat vineri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, citat de news.ro.

Autoritățile din Timișoara au început cercetările pentru a stabili împrejurările în care migranții au ajuns în țară și posibilii complici care i-au trecut granița. Persoanele urmează să fie predate Serviciului pentru Imigrări Timiș.

Acesta nu este singurul caz în care mai mulți imigranți pătrund în țara noastră ilegal. Şi poliţiştii de frontieră ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Stamora Moraviţa au depistat, în apropierea graniţei, pe direcţia localităţii Moraviţa, patru cetăţeni din Kosovo.

Bărbaţii din grupul de migranți aveau vârste cuprinse între 18 si 48 de ani și au încercat să intre ilegal în ţară din Serbia, cu intenţia să ajungă în Germania, la muncă.