Home » Știri » Știri sociale » TOP 10 feluri de mâncare importate de România din Japonia. Tot mai mulți români au ajuns să mănânce așa ceva!

TOP 10 feluri de mâncare importate de România din Japonia. Tot mai mulți români au ajuns să mănânce așa ceva!

Pană Emanuela / 04.09.2021, 08:20

Sinonimă pentru mulți dintre noi cu sushi şi sashimi, mâncarea japoneză este în vogă și în țara noastră, tot mai mulți români apreciind specialitățile care au făcut înconjurul lumii și care au poposit de câțiva ani și la București, dar și în principalele orașe din România. Dincolo însă de cele două „preparate vedetă“, bucătăria niponilor este mult mai complexă și deși este simplă, este mult mai gustoasă decât pare. Care sunt cele mai cunoscute feluri de mâncare importate de România din Țara Soarelui Răsare, afli în continuare.

TOP 10 feluri de mâncare importate de România din Japonia

Mâncare japoneză pare mai degrabă o artă, iar asta grație aspectului sofisticat al multor preparate. În pofida specialităților menționate în rândurile de mai sus, mâncarea din Țara Soarelui Răsare este mult prea puțin cunoscută, ceea ce este trist având în vedere că japonezii sunt națiunea cu cea mai mică rată a obezității din lumea dezvoltată.

Se știe deja că niponii sunt și cei mai longevivi, vârsta de 100 de ani fiind o normalitate pentru multe persoane din Japonia. Cu siguranță au și gene bune, însă gastronomia contribuie și ea semnificativ la aceste lucruri legate de sănătate, siluetă și stil de viață.

Ingredientele principale sunt aceleași și în Japonia, ca în orice țară ai merge. Vorbim despre produse de origine animală, cereale, fructe, legume, probiotice, etc. Diferența constă în felul în care le combină niponii, precum și de cantitățile pe care le mănâncă la o masă. În Japonia peștele este de bază, o masă tipic japoneză constând în produse bogate în proteine. Pentru cei ce nu știau, japonezii sunt poporul care consumă cel mai mult pește din toate țările de pe glob.

Pe lângă pește, niponii consumă și orez în cantități uriașe, aproape la fiecare masă. Întrebate ce le place cel mai mult să gătească pentru familiile lor, cele mai multe femei din Japonia au spus „mix de legume cu sos aromatic“, un fel de mâncare pe care îl consumă și mulți români.

Dacă ar fi să descriu în cinci cuvinte bucătăria japoneză aş folosi simplitate, prospeţime, sur­priză, sănătate şi rafinament“, spu­nea Dragoş Sion, manager şi proprietar al restaurantului Edo Sushi, potrivit zf.ro.

Citește și: Care este, de fapt, motivul pentru care se servesc 4 feluri de mâncare la nuntă

Tot mai mulți români au ajuns să mănânce așa ceva

Deși Japonia are o cultură și preparate complet diferite de ale noastre, există numeroși români care apreciază preparatele delicioase cu specific japonez.

TOP 10 feluri de mâncare importate de români din Japonia
TOP 10 feluri de mâncare importate de români din Japonia

La restaurant sau acasă, mulți dintre noi consumă mâncare japoneză, iar printre cele mai importante preparate importate de România din Japonia se numără:

  1. Onigiri;
  2. Ramen;
  3. Soba;
  4. Sushi;
  5. Gyoza;
  6. Tempura;
  7. Sake;
  8. Nigirizushi;
  9. Mochi;
  10. Tonkatsu.

Ce spun românii despre mâncarea japoneză

Din știute, opinia noastră față de mâncarea japoneză se rezumă la orez, soia, pește sau fructe de mare (pentru că vorbim de o insulă), carnea de vită Kobe, sushi etc. Însă, bucătăria japoneză înseamnă mult mai mult de atât, având o istorie vastă. Bucătăria japoneză a fost la începuturi preponderent influențată de către chinezi, ei fiind cei care au introdus pe tărâmurile japoneze orezul, grâul și soia au urmat după.

S-ar crede că Japonia fiind o insulă, este în mod inevitabil faptul că unul din mâncărurile de bază este peștele. Într-adevăr și acest factor contează, însă ce a influențat mai mult creșterea importanței peștelui a fost momentul în care budismul a fost introdus în țară. Acest lucru a însemnat că orice tip de carne de proveniență mamiferă era interzis a fi consumat (înafară de carnea de balenă, care era considerat a fi din categoria fructelor de mare).

De aceea, focusul a fost pe pește și orez până când Japonia a început să își deschidă porțile către lumea de afară și să aducă diferite influențe precum tăițeii și găluștele chinezești, pastele, curry, toleranța pentru carnea de vită și porc și multe altele. Chiar și cu toate aceste influențe vestice, fie asiatice sau europene, Japonia a reușit să își țină bucătăria tradițională intactă, păstrând conceptul de mici farfurii cu diferite feluri de mâncăruri, creând o balanță gastronomică în fața ochilor oricărei persoane va urma să deguste“, povestește Oana, o tânără din România care a luat contactul cu bucătăria japoneză atunci când s-a mutat în București.

Ați crede că prima experiență culinară a tinerei când vine vorba de mâncarea japoneză ar fi trebuit să aibă loc în Japonia, însă nu este tocmai așa. Se pare că românii iubesc și ei preparatele niponilor.