Home » Știri » Totul despre Clotilde Armand. Ce studii are, cum a ajuns în politică și de ce a stârnit antipatia românilor

Totul despre Clotilde Armand. Ce studii are, cum a ajuns în politică și de ce a stârnit antipatia românilor

Violeta Badea / 05.02.2021, 17:44
Totul despre Clotilde Armand. Ce studii are, cum a ajuns în politică și de ce a stârnit antipatia românilor

Totul despre Clotilde Armand. Ce studii are, cum a ajuns în politică și de ce a stârnit antipatia românilor. Primarul Sectorului 1 din Capitală, Clotilde Armand,  a stârnit un val de critici la adresa sa după ce a decis să retragă complet finanțarea a patru spitale mari. În acest articol veți afla cine este femeia care se află la șefia principalului Sector din București.

Totul despre Clotilde Armand

Clotilde Marie Brigitte Armand, în vârstă de 47 de ani, este o politiciană, manager și activistă civică română de origine franceză, primar al Sectorului 1 din București. Politicianul s-a născut în anul 1973 la Pointe-à-Pitre, Franța și este căsătorită cu matematicianul Sergiu Moroianu din anul 1997, iar împreună au patru copii de vârstă școlară, mai exact un băiat și trei fete. Clotilde Armand este de profesie inginer format la MIT şi la Ecole Centrale Paris, manager de nivel internațional, membru fondator USB și USR, eurodeputat român Alianța USR Plus, candidată USR Plus PNL la Primăria București, Sectorul 1.

Clotilde Armand a studiat la școala Notre-Dame din Cusset, apoi la cea din Vichy, iar examenul de bacalaureat l-a susținut la Clermont-Ferrand. A studiat în perioada 1993-1996 la École Centrale de Paris, obținând diploma de inginer. După obținerea diplomei de Master la MIT și-a început cariera la Boston în  anul 1997 la The Sabre Group, subsidiară a American Airlines, unde a lucrat până în anul 2001. Ulterior a deținut funcții de conducere în cadrul KPMG România, Airbus, Distrigaz Sud, Engie și Egis.

Cum a ajuns în politică Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 și-a început aventura politică în anul 2015 când a devenit unul dintre fondatorii partidului Uniunea Salvați Bucureștiul. Apoi, a devenit consilier local al primăriei din anul 2016 până în iulie 2019 și eurodeputat în Parlamentul European în perioada 2019-2024.

Clotilde Armand a fost aleasă pe listele alianței USR-PLUS, iar din octombrie 2020 se află la șefia primăriei din Sectorul 1 aleasă din partea aceleiași alianțe, cu susținerea PNL. În prezent, primarul Sectorului 1 a luat o serie de decizii care i-au nemulțumit pe mulți și a fost implicată în câteva scandaluri răsunătoare.

Mihai Gadea si Monica Pop au reactionat in urma deciziei primarului din Sectorul 1
Mihai Gadea si Monica Pop au reactionat in urma deciziei primarului din Sectorul 1

De ce a stârnit antipatia românilor

Clotilde Armand, primaul Sectorului 1, a luat o decizie care a șocat pe toată lumea. Aceasta a decis retragerea completă a finanțării a patru spitale importante din Capitală. Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii „Sinteza Zilei, a reacționat imediat pe pagina sa oficială de Facebook și a exclamat: „În ce țară trăim?”, lăsând să se înțeleagă o profundă dezamăgire.

Decizia primarului de a tăia banii spitalelor vine într-un moment total nepotrivit, deoarece acestea se confruntă oricum cu numeroase probleme din cauza numărului mare de pacienți și și lipsa aparaturii de care aceștia au mare nevoie.

De asemenea, decizia e luată la scurt timp după ce au avut loc cele două tragedii de la Piatra Neamț și  Matei Balș. Mihai Gâdea nu este singurul care a reacționat. Medicul Monica Pop a criticat-o în termeni duri pe Clotilde Armand  după decizia neinspirată de a tăia finanţarea pentru spitalele din Sectorul 1, fiin un moment în care spitalele au mare nevoie de aparatură.

„Să ştie foarte bine doamna că dacă se va întâmpla că nu ne vom permite să plătim lucrurile ăstea, îi trimitem bolnavii să îi rezolve dânsa. Dacă aşa crede de cuviinţă să lase copii, cel mai mare spital de pediatrie din ţara asta, să lase cel mai mare spital de Oltalmologie şi singurul din ţara asta cu problemele care sunt. Nu mai vorbim de Spitalul de Urgenţă Floreasca. E leagănul medicinei româneşti spitalul acela. Spitalul de Arşi e unic şi el. Nu se poate aşa ceva.”, a declarat Monica Pop, pentru postul de televiziune România TV.