Home » Știri » Traian Băsescu, după ce a rămas fără cetățenie: decizia este strict politică

Traian Băsescu, după ce a rămas fără cetățenie: decizia este strict politică

Sebastian Rotaru / 03.01.2017, 17:32
Traian Băsescu, după ce a rămas fără cetățenie: decizia este strict politică

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat pentru Deschide.md că decizia lui Igor Dodon de a-i retrage cetăţenia este una politică şi a precizat că urmează să se consulte cu avocaţii săi.

Traian Băsescu l-a acuzat pe liderul de la Chişinău că vrea o Republica Moldova aservită Rusiei, în timp ce el îşi doreşte o ţară proeuropeană, poate chiar unită cu România.

„Eu nu comentez altfel, decât prin prisma faptului că avem viziuni total diferite, şi că Dodon vrea în continuare o Republica Moldova îngenunchiată sub hegemonia de la Moscova. Eu aş dori o Republica Moldova care să meargă pe drumul european şi de ce nu o Republica Moldova care să fie unită cu România. Decizia lui Dodon este una strict politică, care în timp o să-l dezonoreze. Eu sunt unionist şi nu am ce-i face lui Dodon”, a declarat fostul preşedinte al României.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care i-a retras cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu, anunțul fiin făcut printr-o postare pe Facebook.

Dodon a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook, precizând că marţi a avut loc şedinţa Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă preşedintele Republicii Moldova, în care au fost examinate detaliat condiţiiile legale de acordare a cetăţeniei lui Traian Băsescu.

Decretul îl vizează doar pe Traian Băsescu, nu si pe soția acestuia, Maria Băsescu.

În 3 noiembrie 2016, Traian Băsescu, alături de soţia sa, Maria Băsescu, a depus jurământul ca cetăţean moldovean, evenimentul având loc la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. Fostul şef al statului român a votat, în 13 noiembrie, la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, el susţinând-o pe Maia Sandu