Home » Știri » Traian Băsescu este gata să predea ștafeta șefiei PMP

Traian Băsescu este gata să predea ștafeta șefiei PMP

Sebastian Rotaru / 01.02.2017, 01:12
Traian Băsescu este gata să predea ștafeta șefiei PMP

Președintele PMP și fostul președinte al României, Traian Băsescu, a anunțat că este pregătit să predea ștafeta de preşedinte al PMP.

Traian Băsescu a anunțat, pe Facebook că intenţionează să părăsească funcţia de preşedinte al PMP şi că va declanşa procedurile de ”predare a ştafetei”. Băsescu a spus că și-a „atins obiectivul politic”, iar misiunea lui la șefia PMP s-a încheiat, informează News.ro.

”Sincer cred că mi-am atins obiectivul politic de a crea un partid nou şi mi-am încheiat şi misiunea politică în fruntea Partidului Mişcarea Populară. În 2014 Partidul Mişcarea Populară a reuşit să intre în Parlamentul European. La legislativele din 2016 Partidul Mişcarea Populară a reuşit să intre în Parlamentul României”, a scris Traian Băsescu.

Traian Băsescu a spus că va renunţa la funcția de lider a partidului, iar procedura de desemnare a unui nou preşedinte al PMP va fi declanşată imediat.

”Există o osatură sănătoasă a partidului, pe care o nouă generaţie de politicieni să poate să construiască un partid puternic. Eu consider că de azi, începând cu reluarea lucrărilor Parlamentului, mi-am încheiat mandatul în funcţia de preşedinte al PMP şi voi declanşa imediat procedurile de predare a ştafetei către cei care trebuie să preia responsabilitatea evoluţiei partidului. Să avem zile bune”, a spus Traian Băsescu.

„În 2014 Partidul Mişcarea Populară a reuşit să intre în Parlamentul European. La legislativele din 2016 Partidul Mişcarea Populară a reuşit să intre în Parlamentul României”, a mai spus Băsescu.

Pe 23 martie 2013, după Convenția Națională a Partidului Democrat-Liberal (PDL) pentru alegerea conducerii, președintele României, Traian Băsescu a anunțat printr-un mesaj postat pe Facebook că se desparte de PDL, acuzând fraudarea rezultatului votului de către echipa lui Vasile Blaga pentru ca acesta să fie reales președintele PDL, preferata lui fiind Elena Udrea. La trei zile mai tărziu lua naștere Fundația Mișcarea Populară.