Home » Știri » Traian Băsescu va candida la Senat pe listele PMP

Traian Băsescu va candida la Senat pe listele PMP

Octavian Palade / 27.10.2016, 15:50
Traian Băsescu va candida la Senat pe listele PMP

Traian Băsescu, fostul președinte al României, se află în fruntea listei candidaților pentru Senat din partea Partidului Mișcarea Populară.

Traian Băsescu este pe primul loc în cadrul listei candidaților din București pentru Senatul României a Partidului Mișcarea Populară, transmite news.ro.

PMP a depus joi, la Biroul Electoral Muncipal Bucureşti, listele cu candidaţii desemnați pentru alegerile parlamentare. Fostul preşedinte se află în fruntea listei pentru Senat, iar preşedintele executiv al Partidului, Valeriu Steriu, deschide lista pentru Camera Deputaţilor.

”Am depus lista pe Bucureşti. (…) Candidez la Senat în speranţa că în această legislatură se va face Parlamentul de 300 de parlamentari, în speranţa că vom readuce legea educaţiei la forma iniţială şi nu cea care a suferit 89 de modificări, în speranţa că vom reuşi noua lege a sănătăţii”, a declarat Traian Băsescu, după ce listele Partidului Mișcarea Populară au fost depuse la Biroul Electoral Municipal.

Băsescu și-a mai exprimat speranța ca PMP să obţină ”cel mai mare scor cu putinţă”. ”În Bucureşti cred că vom lua un rezultat bun, pentru că de urma mea a rămas ceva în Bucureşti, de când am fost primar general. Linia 41 o vedeţi, pasajul Basarab s-a dovedit a fi un proiect viabil”, a continuat fostul președinte.

Liderul PMP a fost întrebat și despre candidatura Elenei Udrea ca independent pentru un mandat de deputat în Bucureşti și dacă această candidatură dă peste cap calculele PMP, întrebare la care Traian Băsescu a răspuns: ”Nu cred. Dânsa are un electorat al ei”, a spus fostul şef al statului.

Lista candidaților pentru Senat a PMP Bucureşti este deschisă de Traian Băsescu, urmat de Radu Cristescu, Ghiorghiţă Liviu Goncea şi Ştefan Vlaston. La Camera Deputaţilor, pe primul loc se află Valeriu Steriu, urmat de Eugen Tomac, Vasile Ştefănescu şi Ştefan Florescu.