Home » Știri » Transfer contacte în noul telefon. Cum muți numerele de pe un mobil pe altul

Transfer contacte în noul telefon. Cum muți numerele de pe un mobil pe altul

Violeta Badea / 04.01.2021, 16:57
Transfer contacte în noul telefon. Cum muți numerele de pe un mobil pe altul

Cum transferi contactele dintr-un telefon vechi în unul nou. Atunci când îţi achiziţionezi un telefon nou, cea mai mai problemă devine transferul fişierelor de pe dispozitivul vechi. Cu toţii v-aţi confruntat cu această problemă, nu-i aşa? Mai jos vă prezentăm o metodă care să vă uşureze viaţa în acest sens.

Cum transferi contactele dintr-un telefon vechi în unul nou

Indiferent dacă discutăm de numere de contact, poze din concediu, aplicaţii sau muzică au apărut câteva metode prin care transferul lor pe noul device se face mult mai uşor. Una dintre cele mai simple metode pentru a transfera toate aceste fişiere este folosirea contului Google. Trebuie doar să deschizi tabul din setări şi să optezi pentru opţiunea Contact Syinc. Astfel, toate numerele de pe vechiul telefon vor fi salvate în contul Google şi vor deveni disponibile pe noul device odată ce te conectezi şi pe acesta la acelaşi cont.

O a doua variantă este să descarci de pe Google Play o aplicaţie care te ajută să-ţi salvezi numerele într-un fişier. Ulterior, acestea pot fi transferate în PC sau salvate pe un card de memorie şi folosite pe telefonul cel nou.

Transferul datelor dintr-un telefon in altul se realizeaza rapid cu ajutorul tehnologiei avansate
Transferul datelor dintr-un telefon in altul se realizeaza rapid cu ajutorul tehnologiei avansate

Cum transferi pozele, clipurile video şi muzica

Metoda clasică prin care ne transferăm aceste date este cu ajutorul unui cablu de date pe PC sau pe un hard disk extern. Mai nou, a apărut o variantă mult mai simplă: Cloud. Această funcţie îţi oferă gratuit mai multe variante, dar cel mai des folosite sunt cunoscutele Dropbox și Google Drive.

Acestea sunt foarte uşor de folosit. Tot ce trebuie să faci este să copiezi fişierele pe care doreşti să le păstrezi şi să le accesezi oricând vrei, din acelaşi cont, pe noul telefon. Un avantaj este faptul că o să ai mai mult spaţiu de stocare, deoarece aceste fişiere nu ocupă din memoria device-ului.

Alte variante care te-ar putea ajuta să transferi fişierele sunt:

  • Bluetooth – reprezintă o variantă atunci când nu ai acces la internet. Trebuie doar să activezi din setările ambelor telefane această funcţie, să le conectezi, iar fişierele pe care le selectezi se vor transfera automat
  • Near Field Communication (NFC) –  este o metodă de transfer de date pentru aplicaţiile care deţin Android. Opţiunea se activează pe ambele telefoane, apoi se aşează spate în spate, pentru a se putea efectua transferul

Cum transferi aplicaţiile

Aplicaţiile se pot sincroniza cu noul dispozitiv prin intermediul contului Google, imediat ce îl vei conecta. Pentru a fi sigur că nu se pierde nimic, este recomandat să foloseşti un cablu de date pentru descărcarea acestora. Odată ce tehnologia a evoluat au apărut foarte multe variante prin care îţi poţi transfera toate fişierele de pe telefonul vechi pe cel nou.

Dacă ambele device-uri deţin sistemele Android 5.0 sau chiar versiuni mai noi,vei avea posibilitatea de a selecta exact ce aplicaţii doreşti să transferi. Telefoanele de ultimă generaţie vin cu un software preinstalat care este destinată exclusiv pentru transferul datelor. De exemplu, telefoanele Samsung deţin aplicaţia Smart Switch prin care îţi poţi transfera fişierele.