Home » Life & Style » Unde găsești cel mai mic preț pentru un telefon nou la liber. Sfaturi esențiale pentru cumpărători

Unde găsești cel mai mic preț pentru un telefon nou la liber. Sfaturi esențiale pentru cumpărători

Bucur Ioana / 23.10.2020, 16:41
Unde găsești cel mai mic preț pentru un telefon nou la liber. Sfaturi esențiale pentru cumpărători

Când vine momentul să îți cumperi un telefon nou, trebuie să ții cont de mai multe criterii. Pe lista lucrurilor de verificat este și prețul, evident! Iată care sunt cele mai bune sfaturi pentru cumpărătorii care vor să găsească cel mai mic preț pentru noul smartphone.

Sfaturi esențiale pentru cumpărători. Cum poți găsi cel mai mic preț pentru un telefon nou la liber

Petrecem câteva ore pe zi butonând telefonul. Așa că este perfect normal ca pretențiile să fie multe în momentul în care ne hotărâm să cumpărăm unul nou. După ce alegem producătorul, modelul, culoarea, memoria și specificațiile dorite, trebuie să știm și unde găsim cel mai mic preț. Având în vedere că este un „tango” pe care îl repetăm o dată la doi sau trei ani, iată câteva sfaturi esențiale pentru cumpărători.

Ai cele mai mari șanse să găsești cel mai mic preț pentru un telefon nou online

Cumpărăturile online au multe avantaje: flexibilitate, acces mare la informații despre telefonul pe care îl ai deja sau pe care ți-l dorești și cele mai avantajoase oferte. Un studiu realizat de Retail Data Monitoring a arătat că prețurile din online pentru un produs ajung să fie mai mici cu 38% în medie față de ceea ce poți găsi în magazin, în cazul smartphone-urilor diferențele medii între online și magazin ajungând, în anumite cazuri, la 27 de procente.

Ce trebuie să știi dacă vrei să cumperi un telefon la cel mai mic preț
Telefonul a devenit, fie că ne place sau nu, extensia noastră. Fă-ți o listă clară cu nevoile și pretențiile pe care le ai de la un telefon

Nu te grăbi să alegi telefonul dorit. Compară modelele între ele și „fă-ți temele” cu simț de răspundere

Un alt sfat util dacă vrei să găsești cel mai mic preț pentru un telefon nou la liber este documentarea. Înainte de lua vreo decizie, analizează cu atenție oferta de pe piață. Compară diferite modele între ele, ai putea avea suprize plăcute. Poți descoperi  telefoane surprinzătoare ale unor producători pe care nu i-ai luat în calcul până în prezent, dar care îți oferă specificațiile ideale pentru tine la un preț mai avantajos.

Un truc la care apelează mulți pasionați de gadgeturi, pentru a fi la zi cu toate aparițiile din domeniu, este să citești sau să urmărești review-urile telefoanelor.  Astfel, poți afla în cele mai mici detalii cum funcționează, cât de bună este camera, detalii ascunse despre aplicații și sistemul de operare și avantajele ce diferențiază fiecare model în parte.

Perioadele de oferte, cele mai bune pentru cei care vor să găsească cel mai mic preț pentru un telefon nou la liber

Dacă îți dorești un telefon, dar prețul lui îți depășește până și bugetul suplimentat, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să aștepți perioadele speciale de reduceri din magazinele de specialitate. Cele mai bune oferte apar la final de an, de sărbători, dar și din preajma lansărilor noilor modele. De cele mai multe ori, producătorii aleg să reducă prețul modelului vechi înainte de a-l lansa pe cel nou sau imediat după. Ai putea obține un preț excelent pentru modele performante, dar care sunt pe piață de doi ani deja.

Oricum alegi să îți construieti „strategia de cumpărare”, nu uita niciodată că telefonul a devenit, fie că ne place sau nu, extensia noastră. Fă-ți o listă clară cu nevoile și pretențiile pe care le ai de la un telefon și investește într-un aparat pe care să îl poți folosi cu plăcere, ori de cât ori ai nevoie.