Home » Tehnologie & Știinta » Iphone 12. Cât costă și ce poate să facă noul model de telefon. Preț, specificații, funcții

Iphone 12. Cât costă și ce poate să facă noul model de telefon. Preț, specificații, funcții

Bucur Ioana / 14.10.2020, 12:58

Preț, specificații, funcții iPhone 12. Momentul pe care toți fanii produselor Apple îl așteptau de aproape un an a sosit! Compania a dezvăluit noul iPhone 12. Modelul va beneficia de o tehnologie folosită pentru întâia oară la iPhone-uri și va fi disponibil în patru variante. Află mai jos cât costă și ce poate să facă noul model de telefon.

Specificații și funcții iPhone 12

Marți seară, 13 octombrie, Apple a prezentat, în premieră, noul iPhone 12. Noul model va fi disponibi în patru variante, care vor costa între 649  și 1.399 de dolari. Mai mult, noul iPhone 12 va fi primul smartphone produs de Apple ce va avea tehnologia 5G. Cei care își doresc să fie printre primii proprietari ai noului telefon pot face precomandă începând din data de 16 octombrie, noul iPhone 12 intrând pe piață începând de pe 23 octombrie. Pentru iPhone 12 Mini și iPhone 12 Pro Max, clienții trebuie să mai aștepte până pe 13 noiembrie.

Specificații și funcții Phone 12. Aparatele foto ale noilor modele iPhone 12 sunt echipate cu un scannerul LiDAR, ce va ajuta smartphone-ul „să înțeleagă lumea din jurul lui” și care îi va  permite o focalizare mai rapidă atât în modul Foto cât și în cel Video. Variantele iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max vor putea înregistra clipuri video 10-bit HDR, având și suport Dolby Vision HDR. Lumina slabă nu va mai fi, de acum, motiv de îngrijorare. Senzorul noului produs Apple este mai mare ca la orice model de până acum. Asta se traduce prin îmbunătățiri cu 87% pentru fotografi în condiții de luminozitate slabă. Modul pentru noapte a fost extins pe toate camerele, inclusiv pe cea pentru selfie. Cu un iPhone 12 în mână, utilizatorii vor putea controla toate detaliile, în momentul în care fac o fotografie. Toate cele trei camere cu care vine echipat noul iPhone 12 Pro și Pro Max au implementată tehnologia Deep Fusion. iPhone 12 Pro are și un sensor telephoto cu un zoom optic 4x.

Specificații și funcții Phone 12. Noul iPhone nu va avea încărcător în cutie!

Noul iPhone 12 Pro are un finisaj din oțel inoxidabil, pe lateral, și va fi disponibil în patru variante de culoare: argintiu, grafit, auriu și albastru. Va avea un display de 6,1 inchi, în timp ce „fratele mai mare”, iPhone 12 Pro Max, va avea un display de 6,7 inchi.

O altă noutate adusă de iPhone 12 este faptul că noul smartphone produs de Apple nu va veni cu încărcător în cutie. Astfel, susține compania, se vor reduce deșeurile electrice. În plus, noul iPhone 12 are un spate magnetic, „MegaSafe”, ce va facilita încărcarea wireless. Acesta va ajuta și la atașarea diferitelor accesori, cum ar fi portofelul. Încărcarea wireless ajunge până la 15W.

Preț, specificații, funcții iPhone 12. Cât va costa fiecare variantă a modelului iPhone 12

Prețurile celor patru variante iPhone 12 vor porni de la între 649 de dolari și urcă până la 1.399 de dolari. Noul iPhone Mini va costa 699 de dolari, iar pentru un iPhone 12 doritorii vor fi nevoiți să scoată din buzunar 799 de dolari.