Home » Știri » Trenuri anulate: lista cu trenurile anulate, vineri, de către CFR Călători

Trenuri anulate: lista cu trenurile anulate, vineri, de către CFR Călători

Sebastian Rotaru / 13.01.2017, 10:00
Trenuri anulate: lista cu trenurile anulate, vineri, de către CFR Călători

CFR Călători a anulat, vineri, încă nouă trenuri, după ce, iniţial, anulase 37 de garnituri, majoritatea dintre ele deservind zona de est a ţării.

La această oră nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate, însă circulaţia se desfăşoară încă în condiţii de iarnă. În Gara de Nord din Bucureşti, cea mai mare întârziere, de 35 de minute, o are un tren care ar urma să sosească de la Piatra Olt.

Compania CFR Călători a anulat, vineri, 46 de trenuri, cele mai multe de pe rute secundare, precizând că vor exista actualizări periodice ale acestei liste, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo şi de situaţia din teren.

Traficul feroviar reintră treptat în graficele normale, potrivit CFR Călători, la această oră neexistând linii închise şi nici trenuri blocate.

Pe magistrala Bucureşti – Constanţa circulă toate trenurile şi sunt remorcate cu locomotive electrice, mai arată compania.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Gara de Nord din Bucureşti, cea mai mare întârziere, de 35 de minute, o avea un tren care urma să sosească de la Piatra Olt. La plecări, un tren spre Braşov înregistra o întârziere de 15 minute.

CFR Călători a anulat și joi 102 trenuri, majoritatea fiind legături între localităţi din sudul şi estul ţării, iar din cauza ninsorii şi a viscolului se circulă cu restricţii de viteză pe regionalele Bucureşti, Galaţi şi Constanţa.

Situaţia de joi este mai gravă decât în zilele anterioare. Astfel, marţi au fost anulate doar 44 de trenuri, iar miercuri – 80.

”Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, s-a luat decizia de a anula sub 10% dintre acestea pentru facilitarea accesului utilajelor şi a echipelor de intervenţii şi pentru evitarea unor situaţii neplăcute pentru pasageri”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii CFR Călători susţin că se fac eforturi pentru a nu exista zone izolate în zonele afectate.

“În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile oraşe, astfel încât să nu existe zone izolate. Menţionăm că circulaţia trenurilor va fi adaptată condiţiilor meteo extreme şi pe parcursul zilei de joi. Se intervine constant cu utilaje şi echipaje feroviare pe raza Regionalelor Bucureşti, Galaţi, Constanţa”, a precizat compania de stat.