Home » Știri » Trump cere anchetarea lui Obama în scandalul e-mailurilor lui Clinton

Trump cere anchetarea lui Obama în scandalul e-mailurilor lui Clinton

George Stanciu / 26.10.2016, 15:15
Trump cere anchetarea lui Obama în scandalul e-mailurilor lui Clinton

Candidatul republican Donald Trump consideră că rolul avut de Barack Obama în scandalul e-mailurilor lui Hillary Clinton trebuie anchetat, considerând că preşedintele american știa că secretarul său de Stat folosea, o mesagerie electronică privată.

„De aceea o susţine pe Hillary, pentru că nu vrea să fie antrenat la rândul lui. Fiindcă ştia totul despre serverul privat”, a afirmat miliardarul marți, într-un interviu acordat Reuters și citat de news.ro.

„Asta înseamnă că trebuie să fie anchetat”, accentuează Trump în cadrul interviului.

Utilizarea de către Hillary Clinton, fost secretar de Stat, în cadrul activităților oficiale, a unui server privat instalat la Chappaqua, pe proprietatea sa, a fost deja ținta mai multor anchete oficiale anchete, iar scandalul continuu i-a adus deja o pată neagră pe imaginea campaniei.

Organizaţia WikiLeaks a dat publicității marţi mai multe e-mailuri furate de pe contul directorului de campanie al lui Hillary Clinton, John Podesta. Conform acestor email-uri, a existat o reacție vehementă în interiorul echipei democrate după ce Barack Obama a afirmat că ştia de existenţa server-ului privat pe care Clinton îl deținea.

„Trebuie ca chestiunea asta să fie rezolvată – a primit e-mailuri de la ea – care nu arată (că vin de la) state.gov”, se arată într-un mesaj trimis de către Cheryl Mills, o veche colaboratoare a lui Hillary Clinton, lui John Podesta.

Alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii vor avea loc pe 8 noiembrie, iar principalii candidați sunt republicanul Donald Trump și democrata Hillary Clinton.