Home » Știri » Trump: Hillary Clinton va provoca Al Treilea Război Mondial

Trump: Hillary Clinton va provoca Al Treilea Război Mondial

Octavian Palade / 26.10.2016, 11:11
Trump: Hillary Clinton va provoca Al Treilea Război Mondial

Donald Trump afirmă că intențiile lui Hillary Clinton în privința Siriei “vor duce la Al Treilea Război Mondial” din cauza riscului unui conflict cu armata Rusiei.

Candidatul republican Donald Trump a acordat un interviu agenției Reuters, în care o acuză pe Hillary Clinton că acțiunile pe care le-a promis în privința Siriei “vor duce la Al Treilea Război Mondial”, ca rumare a riscului unui conflict cu armata Federației Ruse, relatează news.ro.

Trump a precizat: „Ar trebui să ne concentrăm pe ISIS. Nu ar trebui să ne concentrăm pe Siria”. În sprijinul afirmațiilor sale, el a adăugat: “Vom ajunge la Al Treilea Război Mondial din cauza Siriei, dacă o ascultăm pe Hillary Clinton”, a adăugat el.

“Nu ne mai luptăm cu Siria, luptăm cu Siria, Rusia şi Iran, ok? Rusia este o ţară nucleară, dar o ţară unde rachetele nucleare funcţionează, spre deosebire de alte ţări care numai vorbesc”, a mai avertizat candidatul republican.

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a respins acuzațiile, semnalând că experții din cele două tabere, republicană și democrată, au arătat că Trump este incapabil să fie comandant suprem al forţelor armate.

“Din nou, copiază punctele discursului lui Vladimir Putin şi mizează pe temerile americanilor, refuzând în acelaşi timp să prezinte propriile planuri de a înfrânge ISIS sau să reducă suferinţa oamenilor din Siria”, a menționat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Jesse Lehrich.

Candidatul democrat pentru Casa Albă solicitase instaurarea unei zone de excludere aeriană şi a unor “zone sigure” pe teren pentru a apăra civilii. Experți militari și-au exprimat însă temerea că apărarea respectivelor zone ar putea duce la un conflict direct cu avioanele de luptă ruse.

La rândul său, Trump a ținut să precizeze că înfrângerea organizaţiei teroriste Stat Islamic este o prioritate mai mare decât convingerea preşedintelui sirian Bashar al-Assad să demisioneze, minimalizând astfel un obiectiv de bază al politicii SUA.