Home » Știri » TVR, reacție după eliminarea taxei radio-TV: Prima opţiune de finanţare a fost şi rămâne taxa

TVR, reacție după eliminarea taxei radio-TV: Prima opţiune de finanţare a fost şi rămâne taxa

Octavian Palade / 25.10.2016, 16:55
TVR, reacție după eliminarea taxei radio-TV: Prima opţiune de finanţare a fost şi rămâne taxa

TVR a trimis un comunicat în care afirmă că devine prioritară clarificarea statutului instituţiei, întrucât posibila schimbare a sursei de finanţare nu trebuie să afecteze statutul juridic şi nici pe cel de instituţie de presă independentă editorial.

TVR a transmis marţi, după ce Camera Deputaţilor a decis, pe lângă altele, eliminarea taxei radio-TV, începând cu 1 ianuarie 2017, că prima opţiune de finanţare a fost şi rămâne taxa, scrie news.ro.

”Aşa cum am precizat în comunicările precedente, din punctul de vedere al TVR, prima opţiune de finanţare a fost şi rămâne taxa. Indiferent care va fi sursa de finanţare, Televiziunea Română va servi în continuare interesul telespectatorilor, asemenea celorlalte instituţii media publice din Europa. Din punctul de vedere al TVR, devine prioritară clarificarea statutului instituţiei, deoarece posibila schimbare a sursei de finanţare nu trebuie să afecteze statutul juridic pe de o parte, şi nici cel de instituţie de presă independentă editorial, pe de altă parte”, se arată în poziția oficială a Televiziunii publice.

Preşedintele-Director General al TVR, Irina Radu, a declarat că, indiferent de condițiile de finanțare, intenţia sa este să ducă mai departe procesul de eficientizare şi reorganizare a instituţiei, potrivit primei etape de strategie, aprobată de Consiliul de Administraţie.

”În orice condiţii de finanţare, îmi exprim hotărârea de a continua procesul început, de eficientizare şi reorganizare a instituţiei, conform primei etape de strategie, aprobată de Consiliul de Administraţie. Televiziunea Română trebuie să revină între primele televiziuni cele mai urmărite, trebuie să poată să transmită campionate europene şi mondiale, trebuie să organizeze şi să transmită concursul Eurovision, dar toate acestea nu depind doar de deciziile noastre interne. Ce putem face, având în vedere că suntem televiziunea din Europa cu cea mai mică finanţare şi cele mai mari şi diverse probleme, este să fim flexibili şi să luăm cele mai bune decizii, în conjuncturile cărora trebuie să le facem faţă”, a încheiat Irina Radu.

Și Ovidiu Miculescu, Preşedintele-Director General (PDG) al Serviciului Român de Radiodifuziune, (SRR), a avut o reacţie marţi în privința eliminării taxei Radio-TV, despre care a spus că împiedică Radio România să îşi îndeplinească misiunea publică.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu majoritate absolută, în calitate de for decizional, proiectul de lege al PSD privind eliminarea unor taxe nefiscale, printre care şi cea Radio-TV.