Home » Știri » Un oraș antic vechi de 2.500 de ani a fost descoperit în Grecia

Un oraș antic vechi de 2.500 de ani a fost descoperit în Grecia

George Stanciu / 16.12.2016, 12:28
Un oraș antic vechi de 2.500 de ani a fost descoperit în Grecia

Arheologii au descoperit un oraș antic în Grecia, chiar într-un loc cercetat anterior și considerat irelevant pentru descoperiri.

Două echipe de cercetători de la Universitățile din Gothenburg și Bournemouth au demarat cercetarea ruinelor ruinele dintr-un sat cunoscut sub numele de Vlochos, aflat la aproximativ 300 kilometri nord de Atena.

Anumite ruine din această zonă erau cunoscute încă din trecut, dar nu au fost considerate altceva decât o așezare nesemnificativă de pe un vârf de deal, conform liderului echipei de cercetare, Robin Ronnlund.

Acesta mai afirmă și că: ”alături de un coleg, am descoperit situl printr-o legătură cu un alt proiect din 2015 și am descoperit că are, de fapt, un potențial foarte ridicat”, conform independent.co.uk.

Echipa ce lucrează în prezent la cercetările asupra orașului nu înțelege de ce, până acum, nu a avut nimeni intenția de a cerceta mai în detaliu ruinele. Aceștia au descoperit resturi ale turnurilor, ale zidurilor și ale porților orașului pe pantele dealului. Echipa nu vrea să excaveze zona, ci preferă să folosească tehnica radar pentru a scana dealul, astfel încât aspectul dealului să nu fie afectat.

În primele două săptămâni de lucru la proiect, ce au avut loc în septembrie, arheologii au descoperit bucăți de vase antice, dar și monede care datează de aproximativ 2.500 de ani.

Ronnlund susține că acest oraș antic a fost prosper în secolele IV-III înaintea erei noastre, iar că apoi a fost abandonat, pe fondul cuceririlor romane din această zonă. Un proiect similar de explorare este programat pentru luna august din 2017.

Ronnlund discută și despre alte orașe; acesta arată că sunt destul de puține informații cu privire la orașele antice din zonă, și că mulți cercetători aveau păreri diferite față de zona vestică a Tesaliei.

”Proiectul nostru reușește să acopere un gol important cu privire la această regiune, dar arată totodată că mai sunt multe lucruri de descoperit în pământurile grecești”, concluzionează Ronnlund.