Home » Știri » Vacanța de primăvară 2021. Ministrul Educației a anunțat noile măsuri pentru elevi. Când se încheie de fapt anul școlar

Vacanța de primăvară 2021. Ministrul Educației a anunțat noile măsuri pentru elevi. Când se încheie de fapt anul școlar

Manolică Anca / 25.03.2021, 13:25
Vacanța de primăvară 2021. Ministrul Educației a anunțat noile măsuri pentru elevi. Când se încheie de fapt anul școlar

Vin vești importante de la Ministerul Educației: vacanța de primăvară 2021 se prelungește pentru anumiți elevi. Sorin Cîmpeanu a anunţat vacanţa de primăvară va fi prelungită, astfel încât aceasta să includă atât Paştele catolic, cât și pe cel ortodox, reducându-se astfel mobilitatea în perioada lunii aprilie. Iată cât va dura mai exact și ce se va întâmpla cu acest an școlar.

Vacanța de primăvară 2021

Vești proaspete pentru elevii români. În cursul zilei de joi, 25 martie, ministrul Educației a venit cu noi precizări în ceea ce privește vacanța de primăvară 2021. Dacă marți anunța că vacanța se prelungește cu încă trei săptămâni, adică va dura de pe 2 aprilie și 4 mai, pentru toți elevii, în noile declarații se precizează faptul că elevii din anii terminali nu vor beneficia de o lună întreagă de vacanță. Decizia prelungirii vacanței a fost luată în contextul în care cazurile de infectări cu Covid-19 au crescut considerabil în ultima perioadă, multe localități intrând din nou în carantină.

„Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare. Vacanța, respectiv vacanțele de primăvară, pentru că sunt două pentru clasele terminale, nemaifiind puntea, rămân datele planificate și cunoscute, 2 aprilie – 11 aprilie, 30 aprilie – 9 mai pentru sărbătorile pascale ortodoxe. În intervalul 12 – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice.”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat noile modificări în ceea ce privește vacanța de primăvară 2021
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat noile modificări în ceea ce privește vacanța de primăvară 2021

Se reduce durata semestrului al doilea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi precizări și în ceea ce privește modificarea anului școlar. Astfel, semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția anilor terminali, la care nu vor exista modificări. Așadar, clasa pregătitoare, clasele I-VII, și clasele IX-XI, vor finaliza semestrul al doilea în data de 25 iunie.

Având în vedere acest an atipic și reducerea semestrului al doilea, tezele semestriale nu se mai susțin. Nici programul „Școala Altfel” nu va mai avea loc. De asemenea, profesorii sunt îndemnați să comprime activitățile de evaluare în așa fel încât să nu mai fie necesare activități de recuperare a materiei. De asemenea, data susținerii Evaluării Naționale va rămâne neschimbată, deși anterior ministrul anunțase că va fi mutată.

Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22 – 25 iunie pentru probele scrise ale examenului de Evaluare Națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat. La examenul de Bacalaureat, probele de competențe vor fi echivalate conform unor proceduri elaborate de către Ministerul Educației. Se vor susține competențele digitale pentru promoțiile anterioare.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și pretestările PISA, acestea vor fi susținute fizic, în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Cu precizarea, însă, că evaluarea națională pentru elevii de clasa a II-a se va reprogramează din perioada 20-23 aprilie pentru perioada 25-28 mai.

În cazul filierei tehnologice și învățământului profesional și tehnic, finalul semestrului al doilea va rămâne la datele stabilite și cunoscute.