Home » Știri » Vacanță de vară 2021. În ce condiții se poate călători în Grecia, Italia, Franța și în alte țări din Europa. Regulile impuse

Vacanță de vară 2021. În ce condiții se poate călători în Grecia, Italia, Franța și în alte țări din Europa. Regulile impuse

Alexandru Cazacu / 14.06.2021, 14:49
Vacanță de vară 2021. În ce condiții se poate călători în Grecia, Italia, Franța și în alte țări din Europa. Regulile impuse

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi, iar mulți români își fac planuri pentru vacanța de vară 2021, în străinătate. Dacă sezonul estival de anul trecut ne-a fost ”răpit” de pandemia care a afectat întreaga planetă, se pare că în această vară lucrurile stau mai bine. Astfel, în mai multe țări din Uniunea europeană, atracțiile turistice, restaurantele, barurile și cafenelele sunt deschise, iar regulile de intrare pe teritoriul lor sunt mai puțin aspre, în 2021.

Vacanța de vară 2021. În ce condiții se poate călători în unele țări europene și care sunt regulile impuse

Potrivit Euronews, nu mai puțin de șapte state din Uniunea Europeană și-au deschis granițele pentru turiști. Cu toate acestea, fiecare dintre ele are un set de reguli și restricții pentru limitarea pandemiei, care trebuie respectate de cei care călătoresc pe teritoriul lor. În majoritatea acestor țări se poate intra cu un test PCR negativ, un certificat de vaccinare sau cu un document care să ateste că persoana care intră pe teritoriul țării a trecut prin boală. Iată care sunt unele dintre statele UE care vizitarea lor de către turiștii străini.

Grecia

Printre statele europene cele mai frecventate de turiștii români se numără și Grecia. Statul Elen permite intrarea pe teritoriul său a turiștilor europeni dacă aceștia prezintă fie un test PCR negativ, făcut nu mai târziu de 72 de ore, fie un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau dovada recuperării din boală. Este important de menționat că, pentru cetățenii UE/Schengen/EEA/UK nu se aplică măsura carantinării.

Franța

Începând din data de 9 iunie, cei care călătoresc din România în Franța nu mai sunt obligați să prezinte test PCR negativ dacă au fost vaccinați cu schema completă și pot prezenta un document care să ateste vaccinarea.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 2 săptămâni de la rapel la vaccinurile cu două doze (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), 4 săptămâni de la vaccinarea cu vaccinul cu doză unică (Johnson & Johnson) și 2 săptămâni de la injecția făcută în cazul persoanelor care au fost infectate cu Covid-19 și pentru care, în Franța, este necesară o singură injecție. Pe de altă parte, persoanele care nu au fost imunizate trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ, efectuat cu cel puțin 72 de ore.

În ce condiții se poate călători în Franța
În ce condiții se poate călători în Franța

Italia

De asemenea, și Italia permite intrarea turiștilor europeni dar și a celor britanici sau americani, însă  toți vizitatorii trebuie să prezinte un test PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore.

Este important de menționat faptul că, în Italia încă sunt restricții de circulație pe timp de noapte, după ora 23:00. Totodată, purtarea măștii de protecție este obligatori în spațiile publice din această țară.

În ce condiții se poate călători în Italia
În ce condiții se poate călători în Italia

Vacanța de vară 2021 – Malta

În luna iunie, Malta și-a redeschis porțile pentru turiști și este de asemenea prima țară din Uniunea Europeană care a atins imunitatea de turmă. Cetățenii UE pot intra pe teritoriul țării cu un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, iar începând din iulie, va fi introdus pașaportul de vaccinare.

Printre țările care permit turiștilor intrarea pe teritoriul lor se mai află și Croația, Islanda, Muntenegru și Portugalia.