Home » Știri » VIDEO: Vaccinurile salvează vieți, campanie a Ministerului Sănătății

VIDEO: Vaccinurile salvează vieți, campanie a Ministerului Sănătății

Octavian Palade / 09.11.2016, 16:40
VIDEO: Vaccinurile salvează vieți, campanie a Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătăţii a lansat miercuri campania Vaccinurile salvează vieți. Accentul este pus pe imunizarea copiilor prin vaccinare împotriva bolilor care pot provoca moartea.

Campania Vaccinurile salvează vieți, pe lângă un site de internet dedicat, conţine un clip video care îl are ca protagonist pe actorul Victor Rebengiuc. El spune povestea războaielor din secolul trecut, care au luat viaţa a 200 de milioane de oameni, în vreme ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane de persoane, potrivit news.ro.

Ministerul Sănătăţii (MS) precizează că mesajul clipului subliniază importanţa vaccinurilor pentru prevenţia unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viaţa oamenilor.

Campania „Vaccinurile salvează vieți” beneficiază şi de o pagină web dedicată vaccinării, desprevaccin.ro, unde pot fi găsite informaţii despre beneficiile imunizării, Programul Naţional de Vaccinare, despre vaccinuri, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi şi mărturii ale unor personalităţi publice care şi-au vaccinat copiii.

„Specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică au descoperit că, în cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinală este sub 81 la sută pentru toate antigenele vaccinale, în timp ce ţinta recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 95 la sută. De asemenea, 15 la sută dintre copii au fost incomplet vaccinaţi în raport cu vârsta, din două motive – refuzul şi neprezentarea”, susține Ministerului Sănătăţii.

În ceea ce privește stocurile de vaccin, MS anunţă că a achiziţionat şi repartizat către Direcţiile de Sănătate Publică 364.000 de doze de ser BCG.

În același timp, din vaccinul hexavalent au fost achiziţionate şi distribuite 255.000 de doze, iar în prezent este în derulare licitaţia pentru achiziţia unor noi cantităţi, precizează MS, care dă asigurări că vaccinul ROR este în stocuri suficiente (aproximativ 300.000 de doze).

Ministerul Sănătăţii anunță că a cumpărat şi 500.000 de doze de vaccin gripal, iar în perioada următoare vor fi începute procedurile de licitaţie pentru vaccinurile hepatitic B, tetravalent şi pneumococic.