Home » Știri » Misterul legat de vandalizarea semnului Hollywood, rezolvat

Misterul legat de vandalizarea semnului Hollywood, rezolvat

Sebastian Rotaru / 10.01.2017, 09:18
Misterul legat de vandalizarea semnului Hollywood, rezolvat

Autorităţile americane l-au arestat luni noaptea pe artistul Zachary Cole Fernandez, care a ales să se predea poliţiei după ce a vandalizat semnul Hollywood în ajunul Anului Nou.

În ajunul Anului Nou, cineva a schimbat numele faimosului semn Hollywood, în „Hollyweed”, pentru a sărbători legalizarea marijuanei în California. Fernandez a agăţat mai multe prelate pe semnul celebru din Los Angeles pentru a se putea citi ”Hollyweed” (n.r. -sfânta iarbă), transmite DPA, citată de news.ro.

Tânărul în vârstă de 30 de ani a fost arestat şi pus sub inculpare pentru încălcarea unei proprietăţi private cu privire la vandalizarea semnului Hollywood. De asemenea, acesta a fost eliberat două ore mai târziu după plata unei cauţiuni de 1.000 de dolari.

Zachary Cole Fernandez s-a prezentat la o secţie de poliţie împreună cu avocatul său pentru a se preda, după ce a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce escalada gardul de protecţie ridicat în jurul semnului Hollywood.

Ulterior, acesta a agăţat patru prelate, dintre care două negre şi două albe, pentru a schimba cele două litere ”o” din ”wood” în ”e”.

Fernandez susţine că a decis să vandalizeze semnul emblematic din metropola americană după ce a descoperit că în 1976 semnul a fost schimbat în ”Hollyweed” pentru a sărbători relaxarea legislaţiei cu privire la marijuana din California.

În noiembrie, alegătorii au votat în favoarea legalizării utilizării în scop recreativ a marijuanei în California.

Zachary Cole Fernandez ar urma să apară pe 15 februarie în faţa unei instanţe din Los Angeles.