Home » Știri » Victor Ponta și Traian Băsescu sunt șefi ai unor Comisii parlamentare

Victor Ponta și Traian Băsescu sunt șefi ai unor Comisii parlamentare

Sebastian Rotaru / 09.01.2017, 14:23
Victor Ponta și Traian Băsescu sunt șefi ai unor Comisii parlamentare

Victor Ponta și Traian Băsescu au ajuns șefi ai unor comisii parlamentare. Cel dintâi a ocupat funcția, cu toate că are probleme penale.

Fostul premier Victor Ponta va fi președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, în timp ce fostul președinte Traian Băsescu ajunge președintele Comisiei pentru dezvoltare și strategie economică din Senat, potrivit Digi24.

Comisia juridică din Senat va fi condusă de Șerban Nicolae, care a propus modificări controversate la Codului Penal, ce ulterior au fost respinse.

Eugen Nicolicea este președintele Comisiei pentru regulament din Cameră, dar și al comisiei pentru disciplină și imunități.

Fostul consilier al premierului Dacian Cioloș, Cătălin Drulă, în prezent deputat USR, este președintele Comisiei parlamentare pentru tehnologia informațiilor și comunicații.

La Cameră, comisia de politică externă este condusă de deputata UDMR Biró Rozália-Ibolya. Rozalia Biro fusese propusă la un moment dat ca ministru al culturii în guvernul lui Victor Ponta, însă președintele de atunci, Traian Băsescu, a sugerat că nu va fi de acord, întrucât nu stăpânea bine limba română. 

La Senat, șeful comisiei de politică externă este Sorin Cristian Dumitrescu (PSD).

Fostului ministru Ecaterina Andronescu (PSD) i-a revenit președinția Comisiei pentru învățământ din Senat.

Comisia economică, pentru industrii și servicii din Senat este condusă de inițiatorul Legii conversiei, senatorul PNL Daniel Cătălin Zamfir.