Home » Știri » Victoria lui Trump, reacții. Ponta: Poporul ştie întotdeauna mai bine

Victoria lui Trump, reacții. Ponta: Poporul ştie întotdeauna mai bine

Octavian Palade / 09.11.2016, 11:36
Victoria lui Trump, reacții. Ponta: Poporul ştie întotdeauna mai bine

Fostul premier Victor Ponta afirmă că victoria lui Trump în funcția de preşedinte al Statelor Unite ale Americii nu este ”un pericol pentru România”.

În opinia lui Ponta, victoria lui Trump este o oportunitatate de care putem să ne folosim sau ”să ne transformăm în noul Stat ISIS, în care totul se reduce la puşcării şi «speri să crăpi»!”, scrie Ponta, citat de news.ro.

”«Politics must be about people» – a spus de multe ori Donald Trump în timpul campaniei sale – «Politica  trebuie să fie despre oameni» Nu despre ce «trebuie» sau despre cum «credem noi că e mai bine» sau despre «poporul e prost sau dezinformat şi nu înţelege ce trebuie să voteze»sau despre ce spun analiştii şi ce vor «instituţiile»! Poporul sau «Sistemul»? La această întrebare americanii au răspuns!”, a scris fostul premier pe Facebook.

Ponta afirmă că cei care nu au înţeles Brexit nu vor înţelege nici votul americanilor pentru Donald Trump.

”Cine nu a înţeles ce s-a întâmplat la Brexit nu înţelege nici acum. Şi nu va înţelege nici în continuare-şi mă refer în special la Propaganda  din România! Iar poporul american a fost de acord cu Trump şi l-a votat! Şi Poporul ştie întotdeauna mai bine ce trebuie făcut! Opinia mea e clară-alegerea lui Trump nu este deloc un pericol pentru România (cum ne tot ameninţă Propaganda Securistă. Este o oportunitate pe care putem să o folosim pentru binele nostru (dacă suntem în stare). Sau să ne transformăm în noul Stat ISIS în care totul se reduce la puşcării şi «speri să crăpi»!”, a continuat Ponta.

Fostul premier a mai sublniat că în România, pe 11 decembrie, la alegerile parlamentare, ”putem să facem politică pentru popor sau să lăsăm „Sistemul” şi pe „ciolosii” săi să ne decidă viaţa, pentru că „ei ştiu mai bine”!”.

”Aş vrea să cred că şi noi putem fi că americanii! PS: mi-a spus cineva acum primul banc după alegerile din SUA – George Soros a cerut deja azil politic în România”, a încheiat postarea Victor Ponta.