Home » Tehnologie & Știinta » Află cum să citești mesaje pe Facebook fără să ”dai seen”

Află cum să citești mesaje pe Facebook fără să ”dai seen”

George Stanciu / 20.10.2016, 15:38
Află cum să citești mesaje pe Facebook fără să ”dai seen”

Dacă vrei să afli cum să citești mesaje pe Facebook fără ca interlocutorul tău să afle, trebuie întâi să știi că poți face asta chiar și pe un calculator.

Funcția de seen reprezintă o funcție aproape universală în aplicațiile de chat și devine aproape imposibil să citești mesaje pe Facebook sau pe alt site, fără ca partenerul de discuție să afle. Aplicațiile de pe smartphone-uri au câteva opțiuni care pot preveni afișarea orei când ai fost ultima oară online sau afișarea faptului că ai citit un mesaj pe care cineva ți l-a trimis.

Confirmarea de citire pe Facebook Messenger poate fi dezactivată, chiar și dacă folosiți căsuța de chat pe laptop sau pe desktop. Firește, este extrem de util să știți când și dacă prietenul vostru a citit mesajul pe care i l-ați trimis, există și o mulțime de situații în care ați vrea ca el să nu știe dacă ați citit un mesaj, mai ales dacă nu știți ce răspuns să dați.

Dacă ai încercat să afli cum să citești mesaje pe Facebook de pe calculator fără să apară ”seen”, probabil știi deja că nu ai setări pe care să le folosești  pentru a dezactiva confirmarea de citire. Cea mai simplă metodă pentru a beneficia de o astfel de funcție, este să te bazezi pe extensie  de browser, ce momentan poate fi instalată doar pe Chrome.

Extensia se numește FB Chat Privacy și este disponibilă în Chrome Webstore. Trebuie să știți că aveți la dispoziție multe alternative care oferă o funcționalitate similară, dar majoritatea vin la pachet cu reclame și per total, s-ar putea să aibă mai multe dezavantaje decât avantaje.

După ce instalați extensia, este foarte simplu să folosiți FB Chat Privacy. Trebuie să intrați pe Facebook.com sau Messenger.com și să apăsați pe icoana noii extensii, aflată în colțul din dreapta sus al barei de adresă. Vor apărea două opțiuni – Block Typing Feature – care nu permite interlocutorului să vadă când ați început să scrieți un răspuns și Block Seen Feature – care dezactivează confirmarea de citire, arată playtech.ro.

Cu ajutorul acestei extensii, nimeni nu va putea afla dacă i-ați citit mesajul. Funcțiile rămân active până la dezactivarea manuală, indiferent dacă reporniți browserul.