Home » Tehnologie & Știinta » Bill Gates a prezis viitorul încă din 1995. Ce lucruri s-au adeverit. A făcut previziunile într-un discurs filmat

Bill Gates a prezis viitorul încă din 1995. Ce lucruri s-au adeverit. A făcut previziunile într-un discurs filmat

Manolică Anca / 09.04.2022, 16:37
Bill Gates a prezis viitorul încă din 1995. Ce lucruri s-au adeverit. A făcut previziunile într-un discurs filmat

În prezent, aproape toată lumea folosește în mod regulat internetul pentru a citi știrile de ultimă oră și pentru a viziona cele mai recente filme de succes. Dar în 1995, internetul era încă la început, iar mulți americani nici măcar nu aveau acces la el. Ce previziuni a făcut Bill Gates, încă din 1995, care în ziua de astăzi s-au adeverit.

Bill Gates a prezis viitorul încă din 1995

În calitate de co-fondator al Microsoft (care a creat Internet Explorer, unul dintre primele browsere web), Bill Gates probabil că știa ceva mai multe despre potențialul tehnologiei internetului la mijlocul anilor ’90. Așadar, nu este șocant faptul că în 1995 Gates a fost întrebat despre previziunile sale cu privire la modul în care ar putea arăta mediul online peste câteva decenii în viitor.

La acea vreme, Gates avea 39 de ani, era CEO al uneia dintre cele mai de succes companii din lume și totodată, cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 12,9 miliarde de dolari. Află în continuare ce predicții a făcut atunci. Unele dintre ele s-au adeverit.

Ce a spus în acel discurs filmat

Într-o prelegere filmată, intitulată „The Road Ahead”, acesta și-a împărtășit câteva gânduri despre cum avea să evolueze tehnologia în anii care aveau să vină. În imaginile apărute cu co-fondatorul Microsoft, acesta face unele speculații impresionante despre viitor.

„Este capabil să înlocuiască cu adevărat tot ceea ce porți cu tine și chiar mai mult. Deci, să primești mesaje, să vezi ultimele știri, să vezi diferite locații, să îți urmărești programul, să ții stocate sute de fotografii cu copiii tăi, toate aceste lucruri sunt ușor de realizat cu acest tip de tehnologie.”, a spus Bill Gates, la acea vreme.

De asemenea, în continuare, el a vorbit și despre ceea ce cunoaștem noi astăzi sub numele de Apple Pay sau Google Pay, spunând că, în cele din urmă, vom putea să ne folosim dispozitivele pentru a face plăți fără contact.

Netflix, GPS descrise de Gates încă de la acea vreme

În timp ce prelegerea sa despre „portofelul PC” s-a dovedit a fi o aventură tehnologică de succes, Bill Gates nu s-a oprit acolo. El a abordat un al subiect care are asemănări cu lumea modernă de astăzi. Gates a descris, de asemenea, servicii precum Netflix, care le-ar da posibilitatea oamenilor să urmărească emisiuni de televiziune la cerere, fără să mai fie nevoiți să se adapteze în funcție de un program TV obișnuit.

În cartea sa, care poartă aceși titlu ca și discursul său, miliardarul a povestit cum PC-urile Wallet ar putea, de asemenea, „să-ți spună unde te afli oriunde pe fața pământului”. Este vorba despre GPS-ul pe care astăzi toată lumea îl folosește pentru a se ghida și ajunge în anumite locuri necunoscute.

„Difuzorul său încorporat va fi capabil să vă dicteze indicații pentru a vă anunța că urmează o ieșire de pe autostradă sau că la următoarea intersecție sunt accidente frecvente.

Va monitoriza rapoartele digitale despre trafic și vă va avertiza că ar fi mai bine să plecați mai devreme spre aeroport sau vă va sugera o rută alternativă.”, a mai spus acesta.

Având în vedere succesul de care Bill Gates se bucură de ani buni, predicțiile sale nu sunt parcă chiar atât de șocante. Cu toate acestea, într-o altă parte a discursului său, el a descris o situație care ar fi fost străină pentru majoritatea dintre noi dacă nu am fi experimentat lockdown-ul în timpul pandemiei de Covid-19: munca de acasă.