Home » Știri » Știri externe » Previziunile lui Bill Gates pentru 2022. 5 predicții ale miliardarului pentru noul an

Previziunile lui Bill Gates pentru 2022. 5 predicții ale miliardarului pentru noul an

Voicu Costin / 01.01.2022, 15:00
Previziunile lui Bill Gates pentru 2022. 5 predicții ale miliardarului pentru noul an

Ca și în anul precedent, Miliardarul Bill Gates nu a făcut excepție nici acum și a realizat câteva previziuni pentru anul 2022. Pandemia care durează de aproximativ 2 ani și care reprezintă o problemă la nivel mondial a adus numeroase schimbări, reguli și restricții. De ce este convins Bill Gates că anul 2022 va fi diferit și ce previziuni are pentru noul an, descoperim în articolul următor!

Bill Gates este încrezător

William Henry Gates III (născut la 28 octombrie 1955) este un american afacerist, dezvoltator de software, investitor, autor și filantrop. El este co-fondator al Microsoft, împreună cu prietenul său din copilărie Paul Allen.

Pe parcursul carierei sale la Microsoft, Gates a deținut funcțiile de președinte, director executiv (CEO), președinte și arhitect șef software, fiind totodată cel mai mare acționar individual până în mai 2014. Este considerat unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori ai revoluției microcalculatoarelor din anii 1970 și 1980.

Gates a oferit sume considerabile de bani diferitelor organizații caritabile și programe de cercetare științifică prin Fundația Bill & Melinda Gates, despre care se spune că este cea mai mare organizație de caritate privată din lume.

Bill Gates era încrezător privind bunăstarea oamenilor în 2021 și declara:

„În postarea mea anterioară de sfârșit de an, scriam că am crezut că vom putea să ne uităm înapoi și să spunem că 2021 a fost o îmbunătățire față de 2020. Deși cred că acest lucru este adevărat în anumite privințe, miliarde de oameni au fost vaccinați împotriva COVID-19, iar lumea este oarecum mai aproape de normal – îmbunătățirea nu a fost atât de dramatică pe cât am sperat. Mai mulți oameni au murit din cauza COVID în 2021 decât în​​ 2020. Dacă eșți unul dintre milioanele de oameni care au pierdut o persoană dragă din cauza virusului în ultimele douăsprezece luni, cu siguranță nu crezi că anul acesta a fost mai bun decât ultimul”.

Pe lângă operele de caritate, acesta apare deseori în atenția publicului și încearcă să ofere câteva previziuni legate de unele subiecte sau în situația recentă, previziuni privind anul ce va urma. Recent a făcut 5 predicții. Iată ce crede miliardarul.

5 predicții ale miliardarului pentru noul an

  1. Coronavirus va dispărea în 2022

Privind situația pandemică începută în anul 2020, miliardarul este încrezător că viitorul omenirii va fi mai bun în anul următor, chiar dacă nici el nu se aștepta că situația să ia o turnură atât de rea. Finalul anului 2022 speră să fie măcar mai bun decât a fost acest sfârșit de an.

„Din cauza provocării variantei Delta şi piedicile întâmpinate de vaccinare, nu suntem atât de aproape de finalul pandemiei pe cât ne-am fi dorit. Nu am prevăzut că va apărea o variantă atât de transmisibilă şi am subestimat cât de greu vor fi de convins oamenii să se vaccineze şi să continue să folosească măşți.

Am totuși speranța, că finalul este în sfârșit la orizont. Ar putea fi nechibzuit să fac încă o predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va apropia de final cândva în 2022″.

  1. Întâlnirile în spaţiul virtual

Pandemia a afectat toate domeniile de activitate, iar oamenii au trebuit să se reorienteze către alte afaceri sau să încerce să se adapteze la vremurile curente. Oamenii au început să comande mâncare acasă în loc să meargă la restaurant, iar companiile au acceptat ideea că oameni pot lucra de acasă fără meargă la un birou.

Astfel mediul online s-a dezvoltat enorm în ultimii 2 ani, iar viitorul pare să fie extrem de dezvoltat din punct de vedere tehnologic.

„Prevăd că cele mai multe întâlniri virtuale vor trece de la grilele de imagini cu camere 2D – pe care eu le numesc modelul Hollywood Squares la metaverse, un spațiu 3D cu avatare digitale”.

  1. În 2022, Pământul revine la normal

Prin intermediul fundației, Bill Gates a condus o campanie de vaccinare la începutul secolului 21, care a contribuit în mod semnificativ la eradicarea poliovirusului sălbatic din Africa. Astfel, acesta are experiență privind combaterea virusurilor și încearcă prin cartea pe care o va scrie să ofere sfaturi utile privind virusul SARS-CoV-2.

Bill Gates va scrie o carte cu planul său pentru ca SARS-CoV-2 să fie ultima pandemie.

  1. Folosirea tehnologiei privind sănătatea

Gadget-urile smart au fost în continuă dezvoltare, iar aparatele inteligente pot măsura oricând pulsul sau oxigenul din sânge, dacă ai vreo boală în sânge sau dacă ai dormit destul în noaptea precedentă. Astfel, miliardarul crede că în loc să mergem fizic la doctor, în viitor am putea aduce doctorul la noi în casă cu ajutorul tehnologiei virtuale.

„Acum, când e timpul pentru controlul medical anual, probabil mergeți la cabinetul doctorului. Dar cum ar fi să ai în casă un dispozitiv care să-ți măsoare tensiunea de la distanță? Dacă doctorul va putea accesa datele pe care le colectează smart-watch-ul tău să vadă cum dormi, ce rată cardiacă ai?”

  1. Test de sânge pentru Alzheimer

Boala Alzheimer are mii de victime anual iar marii filantropi ai lumii încearcă să sponsorizeze centrele de cercetare pentru găsirea unor leacuri vindecătoare. Un test de sânge ar putea detecta dacă suferi de această boală sau nu.

„Au fost făcute progrese colosale în ultima perioadă şi sunt şanse decente ca primul test de sânge accesibil pentru Alzheimer să fie aprobat anul viitor. Va accelera progresul în cursa pentru găsirea unui tratament”.

Bill Gates a încheiat anul 2021 pe locul 4 în topul Forbes cei mai bogați oameni din lume.