Home » Tehnologie & Știinta » Cele 4 civilizații extraterestre care s-ar putea ascunde în Calea Lactee. Ce arată studiul unui renumit cercetător

Cele 4 civilizații extraterestre care s-ar putea ascunde în Calea Lactee. Ce arată studiul unui renumit cercetător

Voicu Costin / 02.06.2022, 15:17
Cele 4 civilizații extraterestre care s-ar putea ascunde în Calea Lactee. Ce arată studiul unui renumit cercetător

Cercetătorii și astronauții au încercat să descopere și alte planete care ar putea fi locuite de diferite entități extraterestre. Acum, nu trebuie să ne gândim la extratereștri ca cei prezentați în filme sau desene animate, ci diferite civilizații care pot ajunge pe planeta noastră. Cât de real este acest fapt și cât de repede ne putem aștepta să fim invadați de alte forme de viață? Mai multe informații despre descoperirea făcută de un renumit cercetător în materialul următor!

Un cercetător a realizat un studiu interesant cu privire la invaziile extratereștrilor

Calea Lactee găzduiește milioane de planete potențial locuibile și aproximativ patru dintre ele ar putea adăposti civilizații extraterestre. Nu am spus-o noi și nici nu am văzut prin vreun film, ci sunt lucrările științifice ale unui cercetător. Lucrarea postată în baza de date arXiv, se întreabă care sunt șansele ca oamenii să poată contacta într-o zi o civilizații extraterestre.

Pentru a răspunde la această întrebare, unicul autor al studiului, Alberto Caballero, doctorand la Universitatea din Vigo, Spania, a început prin a analiza istoria omenirii, înainte de a privi spre stele.

„Această lucrare încearcă să ofere o estimare a prevalenței civilizațiilor extraterestre ostile printr-o extrapolare a probabilității ca noi, în calitate de civilizație umană, să atacăm sau să invadăm o exoplanetă locuită”, a scris Caballero în studiu.

Autorul studiului a ajuns la o concluzie. Pe baza analizei lui și a atacurilor între popoarele umane, șansele actuale ca oamenii să invadeze o altă planetă locuită sunt de 0,028%. Cu toate acestea, această probabilitate se referă la starea actuală a civilizației umane, iar oamenii nu sunt capabili în prezent de călătorii interstelare. Momentan, cercetătorii, astronauții și oamenii de știință se axează pe popularea planetei Marte. Vor să realizeze o colonie umană în următorii ani, dar vom vedea dacă se va ajunge la un rezultat pozitiv în acest caz.

Dacă ratele actuale de avansare tehnologică se mențin, atunci călătoria interstelară nu ar fi posibilă decât peste 259 de ani, a calculat Caballero. Astfel, abia peste 259 de ani, oamenii vor putea călătorii ani lumină pentru a descoperi forme de viață pe alte planete.

Patru puteri extraterestre ostile nu pare a fi un motiv de îngrijorare prea mare. În plus, probabilitatea că oamenii să contacteze una dintre aceste civilizații răuvoitoare, ca mai apoi să fie invadați de ele, este extrem de mică, a adăugat Caballero.

Chiar dacă studiul lui Caballero reprezintă un experiment de gândire interesant, autorul recunoaște că modelul său are limitări. Nu există date reale pe care aceste cercetări să se bazeze, iar datele culese legate de istoria omenirii nu au atât de mare relevanţă privind expedițiile în spațiu. Totul se va rezuma la tehnologie, de care omenirea nu dispune în prezent. De asemenea, inteligența extraterestră va avea compoziții cerebrale, valori și simțuri de empatie similare cu cele ale oamenilor, ceea ce s-ar putea să nu fie adevărat.

„Am realizat lucrarea bazându-mă doar pe viața așa cum o cunoaștem noi. Nu cunoaștem mintea extratereștrilor„ a concluzionat el. Astfel, putem concluziona că extratereștrii pot avea vieți diferite și nu este neapărat necesar că acestea să vor să invadeze lumea oamenilor, ci să fie firi prietenoase.