Home » Tehnologie & Știinta » Cum poți bloca accesul copiilor pe Netflix la conținutul nepotrivit. Opțiunea pe care trebuie să o setezi

Cum poți bloca accesul copiilor pe Netflix la conținutul nepotrivit. Opțiunea pe care trebuie să o setezi

Voicu Costin / 14.12.2021, 15:45
Cum poți bloca accesul copiilor pe Netflix la conținutul nepotrivit. Opțiunea pe care trebuie să o setezi

Netflix este cea mai populară platformă de streaming video unde poți viziona filme, seriale și show-uri de televiziune. Platforma lansează lunar filme noi și oferă o gamă variată de genuri. Însă unele producții oferite au un conținut interzis tinerilor care nu au împlinit 18 ani. Cu toate acestea, accesul nu este limitat în nici un fel, iar copiii pot viziona în lipsa părinților, orice își doresc. Părinții ar trebui să ia în considerare și această opțiune ce blochează conținutul pentru minori.

Cum poți bloca accesul copiilor la platforma Netflix?

Copiii sunt fascinaţi de tehnologie, fiind curioși să descopere și să exploreze cât mai multe lucruri. Posesori ai telefoanelor, tabletelor sau calculatoarelor încă de la vârste fragede, ei reușesc să își dezvolte cunoștințele citind informații de pe internet sau urmărind documentare pe platformele de streaming.

Utilizatorii și iubitorii de divertisment folosesc Smart TV-uri și prin prisma accesului care li se oferă la diverse aplicații. Platformele de streaming au reușit și ele să își facă simțită prezența în casele lor prin gama largă de conținut de divertisment pe care o oferă. Cinefilii au reușit să își creeze cont pe unul dintre cele mai mari astfel de platforme și anume, Netflix.

Oferind o gama largă de filme, documentare, seriale și desene animate, copiii au primit și ei accesul la contul de Netflix al părinților. Unele titluri sunt destul de violente iar conținutul nu este potrivit pentru minori. Scenele de violență și limbajul licențios rămân întipărite în subconștientul copiilor, iar aceștia pot deveni extrem de violenți atât verbal cât și fizic.

Un studiu arată că imaginile violente la care sunt expuși copiii, îi pot face mai violenți iar dorința de a reproduce scene din filmele de acțiune sau jocurile video este mai acerbă de la an la an. Atacuri cu arme de foc în urmă cărora se pierd vieți omenești au loc în fiecare an în școli, iar bătăile dintre elevi sunt nelipsite indiferent de țară.

De aceea este necesar ca părinții să aibă control asupra conținutului pe care minorii îl pot accesa și îl pot viziona. Dezvoltatorii platformei Netflix le oferă acestora mai multe opțiuni de control parental. Iată care sunt pașii elementari pentru a bloca accesul conținutului violent al platformei Netflix:

  • Codul PIN este uzitat atât pentru blocarea dispozitivelor electronice dar poate fi utilizat și pentru a bloca profilul individual de pe platformă.
  • Crearea unui profil destinat doar copiiilor, unde Netflix va sugera doar conținut potrivit celor mici fără urme de violență verbală sau fizică.
  • În secțiunea „Profil și control parental”, părinții pot seta vârsta pentru care urmează să fie disponibil contentul.

Cum poți activa opțiunile de control parental?

Utilizat în principal pe Smart TV-uri, Netflix poate fi accesat și de pe oricare alt dispozitiv electronic: telefon, laptop, calculator, tabletă etc. Noile opțiuni de control parental sunt îmbunătățite de la un update la altul. Poți aplica cea mai recentă versiune a acesteia și poți personaliza controlul parental pentru fiecare profil în parte.

Părinții vor trebui să urmeze următorii pași:

  • Accesează pagina „Cont” din profil.
  • Accesează secțiunea „Control parental”. Dacă nu apare niciun link pentru această sectiune, înseamnă că ai deja ultima versiune și vei putea aplica setările dorite pentru fiecare profil.
  • După ce ajungi la pagina „Noi opțiuni de control parental”, care îți oferă detalii despre controlul parental aplicat fiecărui profil, ai următoarele opțiuni:
  1. alege o categorie de vârstă pentru fiecare profil.
  2. setează un cod PIN ce va fi solicitat la accesarea profilurilor.
  • Dă clic pe opțiunea „Salvare”.