Home » Tehnologie & Știinta » 5 aplicații diverse pentru Smart TV. Cum le poți utiliza și ce conținut oferă

5 aplicații diverse pentru Smart TV. Cum le poți utiliza și ce conținut oferă

Voicu Costin / 10.12.2021, 13:43
5 aplicații diverse pentru Smart TV. Cum le poți utiliza și ce conținut oferă

Odată cu evoluția tehnologiei au apărut pe piață Smart TV-urile. Nu cred că mai există urmă de îndoială că televizoarele inteligente ne-au ușurat modul de vizionare al filmelor sau au devenit suport pentru consolele de gaming pe care mulți oameni le folosesc. Cu cât este mai mare și mai performant cu atât ne face să scoatem din buzunar o sumă considerabilă de bani. Iată câteva aplicații pe care le poți folosi pe un Smart TV și ce îți pot oferi ele!

Smart TV-ul, nelipsit din casele noastre

Cumpărarea unui astfel de dispozitiv electronic ne oferă posibilitatea de a face mult mai multe lucruri decât să îl folosim în scopul urmăririi programelor TV. Posibilitatea de a naviga pe Internet, urmărirea serialelor TV pe aplicațiile de streaming, de a putea conecta consola de jocuri sau chiar a unui calculator la el, îi face pe oameni să scoată din buzunar sume considerabile pentru un televizor inteligent.

În anul 2015, jumătate dintre televizoarele digitale ce funcționau erau inteligente. În România, acest tip de televizoare începe să fie cumpărat din ce în ce mai mult. Fie că urmărim oferte pentru a achiziționa un Smart TV la un preț mai accesibil, fie că ne înghesuim să le cumpărăm din magazine cu ocazia reducerilor de Black Friday sau ofertelor promoționale, suntem cu toții conștienți că ne îmbunătățește stilul de viață.  Românii sunt familiarizați cu conceptul de Smart TV și îl asociază mai ales cu accesul la Internet și la aplicațiile televizorului.

Prin ce se diferențiază un Smart TV de unul normal

Smart TV (televizor inteligent) este un televizor LED ce integrează funcțiile clasice ale unui televizor cu funcția de conectare la internet.

Dezvoltarea televizorului normal începe în anul 1994, în Franța, când, Bertrand Dominique și Gatto Jean Marie au patentat un sistem inteligent de televizor. Compania coreeană Samsung Electronics a fost cea care a lansat primul Smart TV în anul 2008. Au urmat apoi în lansarea televizoarelor inteligente companii precum: LG, Sony și Lenovo.

5 aplicații utile pentru Smart TV

Dacă deții un Smart TV  îți prezentăm cele mai bune aplicații pe care ar trebui să le ai pentru a te bucura pe deplin de funcțiile lui.

Netflix

Cea mai populară platformă de streaming video unde poți viziona filme, seriale și show-uri de televiziune. Platforma lansează lunar filme noi și  oferă o gamă variată de genuri. Este imposibil să nu găsești un film sau un serial TV care să îți atragă atenția. Trebuie însă să știi că, pentru a avea acces la platforma de streaming video, trebuie să te abonezi. Tariful abonamentelor variază între 7,99  și 11,99 euro pe lună.

HBO Go

Cunoscută și ea în materie de conținut video, platforma de streaming încearcă să se bată de la egal la egal cu mărețul Netflix. Gama diversificată de conținut este și aici prezentă, iar abonamentul pentru realizarea unui cont pe celebra platformă costă doar 3,99 euro.

Spotify

Celebra aplicație de streaming muzical este prezentă și pe telefoanele noastre. Dacă nu știați, o puteți avea și pe Smart TV-ul dumneavoastră. Considerată cea mai bună aplicație în materie de muzică, aplicația poate fi folosită gratuită, dar dacă optați pentru achiziționarea unui abonament veți avea acces la o multitudine de melodii pe care le ascultați neîntrerupt fără reclame.

YouTube TV

Cu toții am auzit de YouTube și cu toții știm ce conținut găsim aici. Iubitorii de muzică reușesc să folosească această aplicație pentru a reda melodiile artiștilor preferați. Aplicația oferă un conținut vast în materie de podcast-uri, emisiuni înregistrate sau chiar și filme. Prețul abonamentului este de 12 dolari pe lună.

Google Chrome

Celebrul browser web poate veni la pachet cu Smart TV-ul achiziționat sau este posibil să fie nevoie să îl instalați dumneavoastră. Acest lucru nu necesită mult timp și îți poate garanta accesul la internet instant.