Home » Tehnologie & Știinta » Cum știi dacă cineva te-a blocat pe WhatsApp. Cel mai simplu mod prin care poți să afli

Cum știi dacă cineva te-a blocat pe WhatsApp. Cel mai simplu mod prin care poți să afli

Cojocaru Cristian / 28.09.2021, 17:22
Cum știi dacă cineva te-a blocat pe WhatsApp. Cel mai simplu mod prin care poți să afli

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații mobile de mesagerie instant și cu siguranță o folosești și tu. Cum poți afla dacă cineva te-a blocat pe WhatsApp, verificând prin câțiva pași simpli.

Află dacă ai fost blocat pe WhatsApp

Milioane de oameni din întreaga lume folosesc zilnic aplicația. Ca oricare alt soft de mesagerie instant, aceasta beneficiază de opțiunea de a bloca pe cineva din diferite considerente. Dacă te afli în această situație, dar nu ești convins 100% de acest lucru, poți verifica în câțiva pași simpli dacă interlocutorul tău a apelat la ”block” pentru a nu-i mai putea trimite mesaje.

Totuși, există o posibilitate care nu poat fi afectată de blocarea unui anumit contact. Astfel, chiar dacă acea persoană este blocată sau nu, ea îți va apărea în lista ta de contacte WhatsApp dar și în agenda telefonică. Așadar, pentru a putea șterge persoana respectivă din contactele tale de pe WhatsApp, va trebui pentru început să o ștergi din agenda telefonică.

În cazul în care ai fost blocat pe celebra aplicație, în primul rând nu vei mai putea vedea statusul sau confirmarea ”conectat” în fereastra de conversație. Această notificare care arată ”conectat” reprezintă că acel contact din lista ta are aplicația deschisă și este conectată la internet. Totuși, acest lucru nu înseamnă neapărat că a citit și mesajele pe care i le-ai trimis. ”Ultimul act” care apare în partea de sus a ecranului lângă numele utilizatorului, dacă are activată această opțiune, reprezintă ultima accesare a sa de pe WhatsApp.

blocat whatsapp
Starea ta nu va mai fi vizibila in cazul in care ai blocat pe cineva pe WhatsApp

Ce nu mai poți face în momentul în care cineva te-a blocat pe aplicația de mesagerie instantă

Totodată, nu vei mai putea vedea nici actualizările și nici poza de profil în cazul în care ai fost blocat. Tot aici, pentru orice mesaj trimis către un contact care te-a blocat, va apărea doar un singur semn de bifare, ceea ce reprezintă doar că mesajul a fost trimis, nu și citit, ca în cazul celor două semne de bifare.

Dacă ai verificat toate aceste lucruri și coincid cu cele mai sus menționate, sunt șanse foarte mari să fi fost blocat. Desigur, aceste nu sunt metode care sunt sigure 100% de a verifica dacă cineva te-a blocat însă într-o propoție foarte mare, duc într-acolo. Aceste măsuri au fost implementate de către cei de la WhatsApp ca un mijloc de a-ți proteja intimitatea în momentul în care decizi să blochezi pe cineva.

Dintre lucrurile pe care le vei observa în momentul în care blochezi pe cineva, putem menționa următoarele:

  • nu vei mai primi mesaje sau apeluri pe WhatsApp de la contactele pe care le-ai blocat;
  • mesajele trimise de către utilizatorul blocat nu vor mai apărea la tine în telefon, acest lucru pentru că ele nu vor mai fi livrate niciodată;
  • informațiile care țin de conectarea în aplicație nu vor mai putea fi vizibile pentru persoanele pe care le-ai blocat;
  • utilizatorii blocați nu vor mai putea vizualiza mesajul tău de stare;
  • absolut orice actualizare a pozei de profil pe care o vei face ulterior, nu va mai fi vizibilă pentru persoanele blocate;
  • nu vei mai putea trimite mesaje sau efectua apeluri audio sau video către un utilizator blocat.