Home » Tehnologie & Știinta » De ce să nu faci capturi pe Facebook Messenger la conversații. Avertismentul vine chiar de la Zuckerberg

De ce să nu faci capturi pe Facebook Messenger la conversații. Avertismentul vine chiar de la Zuckerberg

Voicu Costin / 03.02.2022, 15:46
De ce să nu faci capturi pe Facebook Messenger la conversații. Avertismentul vine chiar de la Zuckerberg

Odată cu trecerea în noul Metaverse, Facebook și Instagram vor primi actualizări. Drept urmare, este bine ca utilizatorii să cunoască o serie de amănunte importante privind aceste schimbări din universul virtual. Mark Zuckerberg a postat recent pe contul lui oficial câteva informații semnificative mai puțin știute. De ce ne sfătuiește fondatorul Facebook să nu facem capturi de ecran la conversații aflăm imediat!

Capturile de ecran interzise pe Facebook Messenger

Mark Zuckerberg a lansat un avertisment pentru utilizatorii Facebook Messenger care obişnuiesc să facă capturi foto din conversaţiile de pe chat. CEO Meta a publicat o postare din care reiese faptul că fiecare captură realizată va fi semnalată printr-o notificare. Altfel spus utilizatorii vor primi notificare, dacă cineva a făcut o captură de ecran la conversaţia lor, prin care vor fi înștiințați de acest lucru. Actualizările se vor aplica şi pe aplicația socială Instagram, care face parte tot din grupul Meta.

„Noua actualizare pentru chat-urile criptate integral din Messenger, astfel încât să primiţi o notificare dacă cineva face screenshot la un mesaj care dispare”, a scris Zuckerberg, împreună cu o captură de ecran a unei conversaţii cu soţia sa, Priscilla Chan, conform The Independent.

„Adăugăm, de asemenea, GIF-uri, autocolante şi reacţii şi la chat-urile criptate”, a amai spus el.

De ce să nu faci capturi pe Facebook Messenger la conversații. Avertismentul vine chiar de la Zuckerberg
De ce să nu faci capturi pe Facebook Messenger la conversații

Funcţia a fost implementată până în prezent în Statele Unite şi se aşteaptă că în următoarele săptămâni să fie introdusă pentru utilizatorii Facebook din Europa, potrivit USA Today.

Până la această actualizare, aplicația Facebook Messenger avea opțiunea de a folosi Vanish Mode, astfel încât conversațiile purtate cu unele persoane să nu rămână înregistrate, ci să se șteargă automat, după ce ieșiți din chat.

Platformele de mesagerie rivale, precum Snapchat, oferă deja opţiuni pentru ca mesajele utilizatorilor să dispară, precum şi notificările, atunci când a fost făcută o captură pe ecran la conversație. Aplicaţiile de mesagerie precum WhatsApp includ criptarea integrală.

Facebook a devenit Meta

Aplicația a fost fondată în 2004 de Mark Zuckerberg, împreună cu colegii studenți de la Harvard, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz și Chris Hughes. Numele său provine de la cărțile de vizită oferite studenților americani.

Calitatea de membru a fost inițial limitată la studenții de la Harvard, extinzându-se treptat la alte universități nord-americane și, din 2006, la orice persoană care are vârsta de peste 13 ani. Începând cu 2020, Facebook a susținut 2,8 miliarde de utilizatori activi lunar și s-a clasat pe locul șapte în ceea ce privește utilizarea internetului la nivel global. A fost cea mai descărcată aplicație mobilă din anii 2010.

Facebook poate fi accesată de pe dispozitive cu conexiune la internet, cum ar fi computere personale, tablete și smartphone-uri. După înregistrare, utilizatorii pot crea un profil unde scriu informații despre ei înșiși. Aceștia pot posta texte, fotografii și videoclipuri care sunt partajate cu alți utilizatori.

De asemenea, utilizatorii pot comunica direct între ei prin intermediul aplicației Facebook Messenger.

Subiect al numeroaselor controverse, aplicația Facebook a fost adesea criticată pe probleme precum confidențialitatea utilizatorilor (ca și în cazul scandalului de date Cambridge Analytica), manipularea politică (ca și în cazul alegerilor din SUA din 2016), efecte psihologice precum dependența și stima de sine scăzută și conținut precum știri false, teorii ale conspirației, încălcarea drepturilor de autor și discursul instigator la ură.