Home » Tehnologie & Știinta » Ce este Telegram, concurența celor de la WhatsApp sau a Messenger-ului de la Facebook. 8 lucruri pe care le poți face de fapt pe această aplicație

Ce este Telegram, concurența celor de la WhatsApp sau a Messenger-ului de la Facebook. 8 lucruri pe care le poți face de fapt pe această aplicație

Cojocaru Cristian / 06.10.2021, 16:07
Ce este Telegram, concurența celor de la WhatsApp sau a Messenger-ului de la Facebook. 8 lucruri pe care le poți face de fapt pe această aplicație

Telegram este încă o aplicație de mesagerie instant folosită de milioane de oameni din întreaga lume. Află care sunt cele 8 lucruri pe are nu le știai despre acest soft pentru mobil.

8 lucruri pe care nu le știai despre Telegram

Deși numărul utilizatorilor de WhatsApp este net superior celorlalte aplicații de mesagerie instant, numărând peste două miliarde la nivel mondial, Telegram pare să vină cu opțiuni care determină tot mai mulți internauți să se mute pe această aplicație. În ceea ce privește opțiunile extra pe care Telegram le promite utilizatorilor săi, poți verifica lista de mai jos.

Ștergerea unui mesaj fără ca destinatarul să fie anunțat

Se mai întâmplă uneori să vrem să spunem mai mult decât este necesar. Astfel. dacă nu mai vrei să trimiți un mesaj, îl poți șterge oricând. Chiar dacă acest lucru îl poți face pe majoritatea aplicațiilor de mesagerie instantă, acolo va apărea informarea că unul sau mai multe mesaje au fost șterse. Nu este cazul și aplicației Telegram care nu lasă nicio ”urmă”.

Mesajele trimise pot fi editate

WhatsApp nu beneficiază de această funcție, însă utilizatorii Telegram folosesc deja editarea mesajelor. Astfel, dacă observi că în mesajul tău s-a strecurat o eroare, vei putea modifica mesajul trimis. Ceea ce trebuie să faci este să ții apăsat lung pe textul trimis. Apoi, în meniul de sus al chatului va apărea o pictogramă cu un stilou care, odată apăsată te va duce în meniul de rescriere a mesajului pe care vrei să îl trimiți.

Aplicația poate fi folosită doar pe desktop

WhatsApp beneficiază de această funcție de a utiliza aplicația și în varianta pentru laptop sau PC, însă cerința majoră a aplicației este de a avea telefonul prin preajmă. Acest lucru nu este necesar și pentru Telegram, pentru că poți utiliza aplicația fără ca telefonul să îl ai neapărat cu tine. Ceea ce trebuie să știi este faptul că la o primă logare Telegram Web, vei avea nevoie să scanezi un cod QR cu ajutorul telefonului.

Mesaje trimise cu opțiunea de silențios

În cazul în care știi că o persoană se află la locul de muncă și nu trebuie să fie deranjat, ori poate este în timpul somnului, Telegram oferă opțiunea de a trimite un mesaj în modul silențios. Astfel, la primirea mesajului, telefonul nu va primi o notificare. Pentru a face acest lucru, trebuie să ții apăsat butonul de Send și apoi să selectezi Send without sound.

telegram
Telegram dispune si de Secret Chat

Programarea mesajelor

O altă opțiune interesantă de la Telegram este programarea trimiterii mesajelor, cu ajutorul funcției Schedul message. Cu această opțiune vei putea selecta atât data cât și ora la care să fie trimis mesajul tău. Astfel, nu va mai trebui să îți setezi un reminder pentru a trimite un mesaj pentru că Telegram se ocupă de asta, fiind o opțiune care te ajută mult.

Trimiterea mesajelor doar când destinatarul este Online

În cazul în care nu este un mesaj urgent, poți utiliza opțiunea pentru ca mesajul tău să fie transmis doar în momentul în care utilizator intră pe aplicație și este, implicit online. În acest fel, vei putea trimite un mesaj în timpul nopții iar destinatarul tău îl va primi în momentul în care se va trezi și va deschide aplicația.

Confidențialitatea îți permite să fii observat activ doar de către contactele tale preferate

În cadrul aplicației WhatsApp poți beneficia doar de trei variante ale prezenței tale pe aplicație. Astgel, poți alege ca oricine să vadă când ești online, doar contactele tale să poată vedea asta sau nimeni. În schimb, la Telegram, vei putea pune la punct o listă de contacte care să nu poată vedea când ai fost ultima oară activ pe aplicație.

Chat-urile secrete, la mare modă

Telegram este aplicația cunoscută pentru confidențialitatea pe care o oferă. Ca și în cazul Facebook Messenger, poți opta pentru a crea un Secret chat cu un contact din lista ta de prieteni. Astfel, poți fi sigur că nimic din ceea ce a fost scris acolo, nu va ajunge mai departe de tine și interlocutorul tău. Aceste mesaje nu pot fi distribuite și totodată printscreen-urile nu sunt disponibile. Astfel că dacă ți-ai destănuit secretele față de cineva și acea persoană dorește să se folosească de asta, nu va putea, având în vedere că va fi doar cuvântul tău împotriva cuvântului său.