Home » Când, unde, cum » Noutăți iOS 15. Ce schimbări apar. Toți utilizatorii iPhone trebuie să știe asta

Noutăți iOS 15. Ce schimbări apar. Toți utilizatorii iPhone trebuie să știe asta

Alexandru Cazacu / 21.09.2021, 17:43
Noutăți iOS 15. Ce schimbări apar. Toți utilizatorii iPhone trebuie să știe asta

Vești bune pentru utilizatorii de telefoane mobile iPhone. După ce doar unele persoane au avut posibilitatea să experimenteze iOS 15 în varianta beta, iată că acum acesta poate fi acum instalat pe orice astfel de telefon, începând cu modelul iPhone 6S. Haideți să vedem ce schimbări apar în noua versiune a sistemului de operare.

Ce schimbări apar la iOS 15

Noua versiune iOS 15 vine cu unele schimbări importante, printre care și capacitatea FaceTime de a efectua apeluri către utilizatorii de Windows și Android. De asemenea, printre schimbări se numără și o inteligență artificială care poate identifica mai bine animalele, plantele și alte articole din fotografii, dar și o caracteristică care controlează mai bine limitele notificărilor.

O dată cu iOS 15, aplicația Hărți vine și cu unele îmbunătățiri, inclusiv direcții mai bune, programe de transport public, dar și cu o caracteristică de direcții de mers pe jos cu realitate augmentată care plasează săgeți mari peste scene din lumea reală care le arată utilizatorilor unde să meargă.

Schimbări în Safari

Browserul implicit de pe dispozitivele Apple primește cea mai mare reproiectare din ultimii ani, aducând bara de adrese și butonul ”Înapoi” din partea de sus a ecranului mai aproape de partea de jos pentru a facilita accesul degetelor mari. Cu toate acestea, dacă nu vă place noul Safari, îl puteți schimba înapoi la aspectul vechi. De asemenea, Safari va salva grupuri de pagini deschise, astfel încât să puteți reveni la ele mai târziu și să accepte extensii.

Ce schimbări apar la noua versiune de software iOS 15
Ce schimbări apar la noua versiune de software iOS 15

Spotlight

Aplicația Spotlight de la Apple care caută pe web fișiere și face accesul mai ușor la aplicații. Aceasta poate fi accesată glisând cu degetul în jos din partea de sus a ecranului. Ei bine, în noul sistem iOS 15, Spotlight are un aspect nou, cu mai multe fotografii și informații furnizate de Apple despre emisiuni TV, filme, muzică și altele.

Siri se mișcă mai rapid

Nu mai este nevoie ca Siri să trimită date către un server aflat la distanță pentru a înțelege ce i-ai cerut. Acum, poate face asta pe dispozitivul respectiv. Ei bine acest lucru va duce la o experiență mai rapidă fără o ușoară întârziere, dar și la confidențialitate suplimentară (Apple nu va mai avea acces la toate înregistrările solicitărilor utilizatorilor către Siri).

Portofel

iOS 15 permite adaugă cheilor în aplicația Wallet, care va permite descuierea încuietorilor cu o singură atingere. Cu toate acestea, ar trece ceva timp până când toți utilizatorii unui iPhone vor putea profita de aceste noi funcții. De exemplu, dacă ai o casă inteligentă sau mergi la birou, unde încuietorile sunt compatibile, poți să descui ușa cu telefonul mobil, imediat ce vă actualizați dispozitivul Apple cu noul software.

De asemenea, utilizatorii vor putea să stocheze în aplicație, inclusiv cheile de contact ale mașinii. Astfel, aceștia vor putea să încuie, descuie sau să pornească mașina fără a fi necesar să scoată telefonul din buzunar sau din geantă. De asemenea, cu ajutorul acestei funcții puteți să claxonați, preîncălziți mașina sau să deschideți portbagajul autovehiculului.

Citește lista completă a schimbărilor pe playtech.ro.