Home » Tehnologie & Știinta » La ce oră începe lansarea iPhone 13 și unde poți urmări Live Stream evenimentul Apple

La ce oră începe lansarea iPhone 13 și unde poți urmări Live Stream evenimentul Apple

Manolică Anca / 14.09.2021, 09:57
La ce oră începe lansarea iPhone 13 și unde poți urmări Live Stream evenimentul Apple

Luna septembrie are o însemnătate aparte pentru toți fanii Apple, pentru că, în fiecare an, în această lună, este lansat un noul model de iPhone și a derivatelor sale. Află când și la ce oră începe lansarea iPhone 13. Vezi Live Stream evenimentul Apple

Când începe lansarea iPhone 13

Ziua de 14 septembrie 2021 a fost încercuită în calendar de către toți fanii Apple, fiind ziua în care are loc lansarea iPhone 13 și a derivatelor sale. Important de menționat este faptul că există posibilitatea ca telefoanele să nu fie numite astfel, din cauza numărului „13” care este considerat a fi unul ghinionist.

Acest lucru s-a întâmplat în cazul unora dintre companii, care au sărit peste unele cifre din cauza superstițiilor, un exemplu fiind producătorii chinezi care au sărit cifra 4. În „Ţara Soarelui Răsare”, acest număr se pronunţă la fel ca cuvântul „moarte”.Revenind, și data de 14 aleasă ar putea sugera că există șanse ca ceea ce va fi lansat să fie un iPhone 14 mai degrabă.

Unde poți urmări Live Stream evenimentul Apple

Lansarea iPhone 13 se anunță a fi un eveniment grandios și va fi desigur transmis live. Acesta poate fi urmărit pe site-ul Apple pe browserele suportate, în aplicația Apple TV sau, cel mai la îndemână, prin intermediul stream-ului live pus la dispoziție pe canalul de YouTube chiar în mod oficial de către cei de la Apple.

Lansarea iPhone 13 este programată să înceapă la ora 20:00, ora României, și se pare că va fi un eveniment pre-înregistrat și virtual, fără public, ca urmare a restricțiilor împotriva Covid-19 din toată lumea. Vezi mai jos live stream-ul cu countdown-ul până la startul evenimentului.

Ce se știe despre gadget-urile care urmează să se lanseze

Seria iPhone 13 va cuprinde patru modele, de la varianta vanilla cu un ecran de 6.1 inch, la modelul Mini și până la variante Pro/Pro Max care vor veni la pachet cu camere superioare. Deși scăpările și zvonurile despre noua serie iPhone nu au mai fost la fel ca în ceilalți ani, din cauza măsurilor luate de Apple pentru prevenirea leak-urilor, s-au aflat totuși câteva detalii importante.

Printre cele mai importante detalii, s-a aflat faptul că iPhone 12 va veni cu u refresh la nivel de design, astfel că mărimea bretonului din zona superioară va fi mai mică. Și Face ID primește upgrade-uri, zvonându-se că va permite deblocarea chiar și atunci când posesorul poartă mască de protecție.

De asemenea, pe variantele Pro din această gamă se pare că vor exista display-uri ProMotion 120Hz și protuberanțe mai mari pentru camerele foto din spate. De asemenea, variantele 13/13 mini ar putea adopta un layout pătrat, cu  camerele amplasate pe diagonală.

Seria iPhone 13 va cuprinde patru modele
Seria iPhone 13 va cuprinde patru modele

Pe lângă seria de iPhone, se mai așteaptă și alte produse printre care și Apple Watch Series 7, ceasul care se pare că vine cu un update major vizual și noi dimensiuni (41mm, 45mm). Nu trebuie să uităm nici de căștile AirPods 3 care primesc la rândul lor un update estetic și posibil și upgrade-uri la nivel de acustică.

De asemenea, este posibil ca odată cu lansarea iPhone 13 să fie prezentată și o nouă tabletă, un iPad Mini 6 cu muchii înguste, fără buton home și scanner de amprente Touch ID regăsit în lateral. Totul se va putea afla și vedea pe 14 septembrie, de la ora 20:00.