Home » Tehnologie & Știinta » Iphone 13 lansare: când apare, cum arată și cât costă. Cele 2 schimbări care apar

Iphone 13 lansare: când apare, cum arată și cât costă. Cele 2 schimbări care apar

Cojocaru Cristian / 02.09.2021, 16:50
Iphone 13 lansare: când apare, cum arată și cât costă. Cele 2 schimbări care apar

Gigantul tehnologic Apple se pregătește de o nouă lansare și aduce în scenă iPhone 13. Fanii sunt nerăbdători să pună mâna pe cel mai nou dispozitiv Apple care vine și cu două schimbări importante.

Data de lansare pentru iPhone 13

Ca în fiecare an, Apple își lansează ultimul telefon în toamnă. Dacă până acum data lansărilor anterioare a fost cam aceeași, de această dată, gigantul din Coupertino pare să facă o excepție de la regulă cu noul său dispozitiv, iPhone 13. Astfel, fanii smartphone-ului s-ar putea bucura mai devreme decât sperau la cea mai nouă tehnologie în materie de telefonie mobilă.

Dacă la început, pionierul tehnologic era capabil să păstreze secrete tehnice și de lansare, în ultimii ani, aceasta pare să nu mai fi fost prioritară pentru Apple. Astfel, lansările ajung să fie destul de detaliate în mediul online chiar cu câteva săptămâni înainte, lucru care se întâmplă și în acest an, chiar înainte de lansarea iPhone 13.

Dacă anul trecut, iPhone 12 și iPhone 12 Pro au fost lansate sub formă de precomandă, iar versiunile Mini și Pro Max au ajuns în magazine la începutul lui noiembrie, în acest an, fanii se vor bucura de dispozitiv mult mai devreme. Potrivit zvonurilor apărute în mediul online, toate cele patru variante de iPhone 13 urmează a ajunge în același timp pe rafturile magazinelor și mult mai repede în comparație cu anul trecut.

O platformă de comerț din China a pregătit deja rubrica pentru noile modele. Astfel, utilizatorul @PandaIsBald de pe Weibo, a postat o captură de ecran cu aceasta. Toate cele  patru modele de iPhoen 13 sunt prezentate și par a fi disponibile spre vânzare începând cu data de 17 septembrie.

Ca și în anii trecuți, China a făcut parte din primul val de disponibilitate, astfel că acea dată poate fi luată ca drept referință pentru lansarea la nivel global. Se pare că AirPods 3 urmează și ele a fi lansate doar că ceva mai târziu, în data de 30 septembrie.

lansare iphone 13
Marginile telefonului vor primi o imbunatatire

Cele două noutăți cu care vine iPhone 13

În ceea ce privește vânzările, Apple se așteaptă ca odată cu lansarea noului model, acestea să cunoască o traiectorie crescătoare. Astfel, în comparație cu anul trecut, gigantul din Cupertino a pregătit cu 20% mai multe unități disponibile. Noul model vine și cu două schimbări importante.

Astfel că prima constă în faptul că va apărea o modificare în ceea ce privește una dintre culorile din seria iPhone 13. Apple se pregătește în acest sens să schimbe culoarea aurie cu una mai apropiată de cea a bronzului, deci nu poate fi vorba de introducerea unei noi culori. Tot la această categorie a culorilor, Apple intenționează ca cea graphite să devină tot mai apropiată de un negru mat, așa cum a mai avut în trecut în cazul mai multor dizpozitive, astfel că nici aici nu vin cu o culoare nouă.

Cea de-a doua schimbare s-ar putea să-i încânte pe cei cărora nu le place faptul că marginile din otel inoxidabil de pe marginile lui iPhone 12 se murdăresc destul de ușor. Astfel, noul dispozitiv va avea aplicat pe margini un tratament special împotriva amprentelor, așa cum este și cel pentru ecrane, design-ul nesuferind nici o altă modificare.