Home » Tehnologie & Știinta » Funcția specială pe care o are orice smartphone și puțini știu de ea. Ce reprezintă de fapt acest orificiu-minune de pe telefon

Funcția specială pe care o are orice smartphone și puțini știu de ea. Ce reprezintă de fapt acest orificiu-minune de pe telefon

Manolică Anca / 09.06.2021, 12:32
Funcția specială pe care o are orice smartphone și puțini știu de ea. Ce reprezintă de fapt acest orificiu-minune de pe telefon

Funcția specială pe care o are orice smartphone și puțini știu de ea. Dacă te-ai întrebat vreodată ce reprezintă acel orificiu minuscul de pe telefon din apropierea mufei de căști sau a mufei pentru încărcător. Iată ce întrebuințare minune are.

Funcția specială pe care o are orice smartphone și puțini știu de ea

Multe dintre gadgeturile moderne funcționează având la bază sistemul de operare Android și nu puțini au fost cei care s-au trezit că dispozitivele lor, fie că era vorba despre smartphone sau despre tabletă, dau eroare sau nu mai funcționează dintr-o dată.

Pentru toți cei care s-au confruntat cu o astfel de problemă, există o soluție despre care cu siguranță nu știe prea multă lume, dar care este la îndemâna tuturor. Funcția specială pe care o are orice smartphone și puțini știu de ea!

Cu siguranță mulți posesori de smartphone-uri au observat și s-au întrebat ce reprezintă acel orificiu din partea superioară sau inferioară a carcasei (în funcție de marcă și de model). Acesta este minuscul, cu un diametru foarte mic, însă suficient de mare pentru a încăpea un ac. De obicei, se regăsește în apropierea mufei de căști sau în aproprierea mufei pentru încărcător și poartă denumirea tehnică de RESET.

Funcția specială pe care o are orice smartphone și puțini știu de ea
Funcția specială pe care o are orice smartphone și puțini știu de ea

La ce folosește mai exact

Deși orificiul este extrem de mic, rolul lui este foarte important deoarece permite resetarea telefonului și revenirea la setările implicite (din fabrică) în cazul în care gadgetul s-a blocat și nu mai reaționează nici dacă este apăsat butonul de pornire. Tot ce trebuie să faci este să introduci un ac, o agrafă sau o scobitoare în acest orificu și problema se va se rezolva în doar câteva secunde.

Însă, ceea ce este important de meționat este faptul că această metodă aduce cu sine pierderea tuturor datelor stocate atât în memoria internă a smartphone-ului, cât și a celor de pe cardul de memorie. Vei economisi, însă, niște bani.

Funcția minun Iphone. Butonul special de pe spatele telefonului

Deși este unul dintre cele mai vândute telefoane din întreaga lume, datorită nenumăratelor funcții, nu toți posesorii de iPhone știu să îl folosească la capacitate maximă. Sistemul de operare al acestor telefoane permite efectuarea multor operații, însă versiunea iOS 14 are câteva funcții de care nu multă lume a aflat.

Cu ajutorul uneia dintre cele mai interesante, poți controla telefonul de pe spate. Dacă ești curios și vrei să activezi această funcție, nu trebuie decât să intri în setările telefonului, accesibilitate și să intri în meniul „touch” (atingere). Aici, se derulează în jos până la funcția „back tap”, care va trebui să fie activată.

Ce poate face logo-ul de pe spatele telefoanelor iPhoneCe poate face logo-ul de pe spatele telefoanelor iPhone
Ce poate face logo-ul de pe spatele telefoanelor iPhone

Ce funcții poate avea logo-ul

Acest buton poate îndeplini mai multe funcții. Mai exact, poți să revii în meniul principal cu un dublu click pe logo-ul de pe spatele telefonului, poți activa Siri sau poți face o poză. Și asta nu este tot, utilizatorii iPhone pot alege ce funcții să îndeplinească acest buton.

De asemenea, la triplu click pe acest buton minune, ecranul iPhone-ului se închide, iar această funcție merge și atunci când telefonul este în carcasă. Cu toate acestea, este important de menționat faptul că această opțiune nu merge pe modelele mai vechi de iPhone.