Home » Tehnologie & Știinta » Imaginea care a stârnit cele mai ciudate teorii pe internet. Ce reprezintă misterioasă „gaură neagră” din mijlocul Oceanului Pacific

Imaginea care a stârnit cele mai ciudate teorii pe internet. Ce reprezintă misterioasă „gaură neagră” din mijlocul Oceanului Pacific

Voicu Costin / 14.04.2022, 17:37

Internetul este plin de mistere și de internauți care vor să atragă atenția prin diferite mijloace. Așa a fost și în cazul următor, când un individ a postat o poză pe un site de pe internet cu o imagine ciudată și uimitoare la prima vedere. Rapid, fotografia a atras toate privirile și au început discuțiile privind semnificația ei. Ce reprezintă misterioasa „gaură neagră” din mijlocul Oceanului Pacific?

Poza care a zguduit internetul

Observat pe Google Maps în mijlocul Oceanului Pacific, acest triunghi negru a stârnit cele mai ciudate teorii de pe internet. La începutul lunii octombrie 2021, un utilizator Reddit a postat o captură de ecran cu un misterios triunghi negru situat în mijlocul Oceanului Pacific.

Înconjurată de un val, bucata de pământ, neagră în centrul ei, a pus semne de întrebare multor oameni care au văzut-o, iar rapid, s-a instaurat o isterie pe relele sociale și pe paginile privind cercetările științifice. Unii utilizatori au sugerat că este un „triunghi al Bermudelor” creat de un vulcan subacvatic.

Câteva persoane au sugerat că ar fi un spațiu pe care Google l-a cenzurat în mod intenționat, pentru a acoperi o zonă de interes, o zonă secretă ținută ascunsă de ochii curioșilor și privitorilor. Acesta este, într-adevăr, cazul multor locuri sensibile care, din motive de securitate, rămân complet pixelate sau neclare.

Această cenzură voluntară a diferitelor locuri din lume, cum ar fi anumite închisori sau faimoasa Zonă 51, situată în mijlocul statului Nevada, creează întotdeauna numeroase teorii ale conspirației și polemici, mai ales în rândul internauților din toată lumea.

Conspirație guvernamentală, zonă extraterestră…Google Maps este o sursă inepuizabilă de mistere și povești care mai de care mai ciudate. Printre locurile cenzurate de Google Maps se numără, de exemplu, insula Moruroa din Polinezia Franceză, unde au fost efectuate teste nucleare între anii ’70 și ’90.

Misterul găurii din Oceanul Pacific

Dar în acest caz, realitatea este mult mai rațională. Este vorba despre insula Vostok, o bucată de pământ cu suprafața de 24 de hectare, care aparține Republicii Insulelor Kiribati. Insula este acoperită de copaci care pot crește până la 30 de metri înălțime, ceea ce ar putea explica parțial întunericul din imaginea din satelit de pe Google Maps.

Calitatea slabă a imaginii ar fi putut să accentueze culoarea, sugerând prezența unei „găuri negre” în inima Pacificului.

Ce este Insula Vostok

Insula Vostok este o insulă de corali nelocuită din Oceanul Pacific central, parte a Insulelor Line aparținând Kiribati. Alte nume pentru insula, include: Insula Anne, Insula Bostock, Insula Leavitts, Insula Reaper sau Insula Wostok. Ea a fost văzută pentru prima dată în 1820 de către exploratorul rus Fabian Gottlieb von Bellingshausen, care a numit insula după nava sa Vostok (numele înseamnă „Est” în rusă).

Nu a fost găsită vreodată nicio dovadă de așezare permanent pe insulă. Vostok a făcut parte din colonia britanică a insulelor Gilbert și Ellice, până când a devenit parte a nou-independenților Kiribati în 1979. Natura sa izolată înseamnă că este rar vizitată, cu excepția unui om de știință ocazional sau a unui yacht.