Home » Tehnologie & Știinta » La ce oră începe evenimentul Apple. La o lună după noile Iphone, compania lansează noile Macbook-uri

La ce oră începe evenimentul Apple. La o lună după noile Iphone, compania lansează noile Macbook-uri

Cojocaru Cristian / 18.10.2021, 13:20
La ce oră începe evenimentul Apple. La o lună după noile Iphone, compania lansează noile Macbook-uri

Evenimentul Apple din data de 18 octombrie va dezvălui noul MacBook al companiei. Astfel, gigantul din Cupertino este pregătit să anunțe noul dispozitiv reproiectat, în timp ce Google urmează să prezinte noul telefon, Pixel 6.

Evenimentul Apple anunță noul MacBook al companiei

Apple are planuri mari pentru MacBook Pro în 2021, cu o reproiectare așteptată să transforme modelul de 13 inci într-un MacBook Pro de 14 inci și o nouă versiune a MacBook Pro de 16 inci. Există mai multe funcții noi care vin în gamă, inclusiv o versiune mai puternică a cipului Apple M1 – M1X  și noua tehnologie de ecran mini-LED.

De asemenea, se pare că Apple va corecta și greșelile vechi cu noile modele MacBook Pro odată cu revenirea MagSafe și dispariția Touch Bar-ului. Aceste schimbări au fost zvonite de ceva timp și, în urma scurgerii în mediul online a 15 imagini de la unul dintre furnizorii Apple după un atac de ransomware, pare și mai veridic.

Apple a dezvăluit că va organiza un eveniment luni, 18 octombrie și pare destul de sigur că noul MacBook Pro va fi vedeta acelui eveniment. Scriind în buletinul informativ Power On, chiar înainte de evenimentul Apple din septembrie, reporterul Bloomberg, Mark Gurman, a scris că noul MacBook Pro „ar trebui să fie lansat în următoarele săptămâni. Apple face de obicei noile sale prezentări majore pentru Mac în octombrie. Deci, rămâneți la curent”.

În weekendul dinaintea lansării iPhone 13 Gurman a scris că noile modele MacBook Pro cu ecrane mini-LED și procesor M1X sunt gata să ajungă pe rafturile magazinelor ”în câteva săptămâni”. Ca răspuns la o întrebare pe Twitter, Gurman răspunde că se așteaptă ca noul MacBook Pro și noul iPad mini să fie prezentate la un al doilea eveniment Apple.

evenimentul apple
Apple va dezvalui noile modele de MacBook-uri care vin cu noi dimensiuni

MacBook-uri de noi dimensiuni

Se pare că Apple se pregătește să lanseze noile modele MacBook Pro. Codul în cea de-a șaptea versiune beta a macOS Monterey indică faptul că vor apărea două noi rezoluții de ecran, probabil modelele MacBook Pro de 14 și 16 inci. Includerea acestor noi rezoluții în versiunea beta pare să indice că noile MacBook-uri ar putea ajunge în jurul noii versiuni de macOS, care este, de asemenea, așteptată în octombrie.

Apple a listat două noi modele de Mac la Comisia Economică Eurasiatică. Baza de date ECC listează două Mac-uri noi: A2442 și A2485. Este probabil ca aceste înregistrări să reprezinte noi modele MacBook Pro de 14 și 16 inci.  MacBook Pro de 14 inch se zvonea de ceva timp. În 2020, analistul TF International Securities, Ming-Chi Kuo, a sugerat chiar că MacBook Pro de 14 inch va fi aici până la sfârșitul anului 2020, dar ulterior și-a schimbat previziunile – indicând că planurile Apple au fost mutate în 2021, deoarece compania dorea să folosească mini -Afișajele LED în noile modele și au apărut probleme cu aprovizionarea din cauza pandemiei de coronavirus.

Apoi, un raport Bloomberg din mai 2021 a indicat faptul că un MacBook Pro de 14 inci reproiectat și un nou MacBook Pro de 16 inci ar putea debuta în vara anului 2021, așa că am avut speranța că noile modele de MacBook Pro vor apărea la WWDC 2021 pe 7 iunie. Cu toate acestea, evenimentul a venit și a plecat fără anunțuri hardware deloc.

Un raport din iunie 2021 al lui Mark Gurman de la Bloomberg susținea că noul MacBook Pro nu va apărea decât în ​​toamnă. El a spus că la Apple ”toată atenția este îndreptată pe toamnă”.  Într-un buletin informativ din iulie, Gurman a subliniat în continuare că Apple va lansa noi modele MacBook Pro între septembrie și noiembrie anul acesta. Astfel, data setată pentru lansarea noilor MacBook-uri este de 18 octombrie 2021, unde vei putea observa noile dispozitive cu tehnologii de o înaltă performanță, eveniment care poate fi urmărit online, începând cu orele 20:00.