Home » Tehnologie & Știinta » Când are loc următorul eveniment Apple (WWDC 2021) și ce produse noi vor fi prezentate

Când are loc următorul eveniment Apple (WWDC 2021) și ce produse noi vor fi prezentate

Violeta Badea / 07.06.2021, 12:04
Când are loc următorul eveniment Apple (WWDC 2021) și ce produse noi vor fi prezentate

Apple a oferit detalii referitoare la WWDC 2021! Acesta va fi un eveniment exclusiv online anul acesta, ceea ce nu ar trebui să ne surprindă, ținând cont de pandemia de COVID-19. Anul trecut, compania a găzduit WWDC la McEnery Convention Center din San Jose, California. Iată când are loc următorul eveniment Apple (WWDC 2021) și ce produse noi vor fi prezentate.

Când are loc următorul eveniment Apple (WWDC 2021)

Prescurtarea „WWDC” provine de la „Worldwide Developers Conference , care înseamnă „Conferința mondială a dezvoltatorilor Apple”. După cum indică și numele său, este un eveniment în care se strâng toți dezvoltatorii care lucrează la sistemele de operare Apple pentru a pune cap la cap toate noutățile pe care compania trebuie să le anunțe.

Este un fel de ședință a dezvoltatorilor, dar care de-a lungul anilor a căpătat tot mai multă importanță în rândul utilizatorilor. Anul acesta, evenimentul este programat în perioada 7-11 iunie 2021 și se va ține totul online, dar pe parcursul a cinci zile vor fi peste 200 de prezentări pe tema diverselor aplicații și tehnologii.

Înainte de pandemie, majoritatea evenimentelor s-au desfășurat la Centrul Morscone din San Francisco, dar din anul 2017 acestea s-au mutat la Centrul de Convenții McEnery din San José. De regulă, în debutul fiecărei conferințe ar trebui să aibă loc o prezentare inaugurală care anunță numeroase noutăți care vor funcționa pe parcursul tuturor acelor zile. De-a lungul timpului, anunțurile au oferit detalii importante despre noile versiuni ale sistemului de operare: iOS, iPadOS, watchOS, tvOS și macOS.

Evenimentul se va desfasura online
Evenimentul se va desfasura online in perioada 7 iunie – 11 iunie

Ce produse noi vor fi prezentate

WWDC 2021 este așteptat cu nerăbdare de toți utilizatorii, mai ales că aceștia s-au declarat extrem de nemulțumiți de aplicarea comisionului de 30% din App Store. De-asemenea, dezvoltatorii vorda cele mai noi informații despre partea de software, pentru aproape toate gadget-urile companiei, dar au fost anunțate și noutăți care țin de partea de hardware.

WWDC va prezenta noi versiuni de 14 și 16 inci ale laptop-urilor MacBook cu noua generație de procesoare M2 de la Apple, primele terminale cu generația M2 a cărei producție a început în luna aprilie a acestui an. Primele procesoare M au fost anunțate de Apple la conferința dezvoltatorilor de anul trecut.

În cadrul acestui eveniment vor fi prezentate noi funcții pentru cel mai nou sistem de operare iPhone, adică pentru iOS 15. Sunt așteptate precizări despre modificări ale interfeței și soluții de securitate, acestea fiind foarte importante. Toate detaliile vor fi dezvăluite la WWDC. De asemenea, se va anunța lansarea imediată a unei versiuni beta disponibilă doar pentru dezvoltatori.

Sunt așteptate modificări și la serviciul iMessage pe care Apple vrea să-l transforme într-un fel de platformă social media. Zvonurile spun că la la sistemul de operare iOS 15 vor fi disponibile mai multe opțiuni de răspuns automat la mesaje. Pe data de 7 iunie, Tim Cook va ține un discurs și este de așteptat ca temele abordate să aibă legătură cu confidențialitatea datelor și cu securitatea. Evenimentul Apple va putea fi vizionat direct pe site-ul companiei sau pe canalul de Youtube Macworld UK.