Home » Tehnologie & Știinta » Recuperare mesaje șterse WhatsApp. Metoda simplă

Recuperare mesaje șterse WhatsApp. Metoda simplă

Cojocaru Cristian / 03.01.2022, 15:31
Recuperare mesaje șterse WhatsApp. Metoda simplă

Intrăm zilnic pe WhatsApp iar de multe ori, ștergem mesajele pentru a elibera din memoria telefonului sau cea cloud. Ulterior acestei acțiuni, ți-ai dat seama că aveai nevoie de o informație din acel mesaj, astfel că trebuie să recuperezi mesajul. Află cum poți recupera mesaje șterse de pe WhatsApp printr-o metodă simplă.

Recuperează mesaje șterse de pe aplicația WhatsApp

Cu siguranță te-ai aflat în situația anterior menționată. Trebuie să nu îți faci griji pentru că există mai multe soluții cu privire la această problemă a tehnologiei. În primul rând, află că WhatsApp salvează zilnic câte o copie de rezervă a mesajelor primite și trimise de pe telefonul tău, desigur, doar dacă nu ai dezactivat funcția.

Copia de rezervă o poți găsi salvată în folderul „Baze de date” de pe dispozitivul tău și poți recupera mesajele în cazul în care nu sunt mai vechi de 7 zile. Recuperarea mesajelor șterse din ultimele 7 zile este un proces foarte ușor, astfel că ceea ce trebuie să faci este să dezinstalezi și să reinstalezi aplicația telefonului tău. În acest fel, vei restaura copia de rezervă stocată, implicit și mesajele șterse.

Cu toate acestea, poate dorești să recuperezi informații mai vechi de o săptămână. Desigur, procesul nu este la fel de faci ca în cazul anterior. Astfel, va trebui să folosești un software pentru a face acest lucru. Tenorshare UltData pentru Adnroid este un program care te va ajuta să faci acest lucru. Acest program are și o versiune iOS. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a recupera mesajele șterse:

  • descarcă și instalează Tenorshare pe laptop/computer;
  • conectează telefonul la laptop cu ajutorul unui cablu de date;
  • alege opțiunea „Recuperare date WhatsApp” sau „Data Recovery WhatsApp”;
  • urmează întocmai pașii afișați ulterior și așteaptă până când procesul este finalizat.
mesaje șterse whatsapp
Exista mai multe metode prin care iti poti recupera mesajele sterse de pe WhatsApp

Cum recuperezi datele fără a utiliza un software

Poți recupera mesaje mai vechi și fără a utiliza un software, însă procesul devine și mai complex. Astfel, primul pas este acela de a copia conținutul folderului WhatsApp/Database care se regăsește în memoria telefonului. Realizează o copie a acestuia pe laptop. Ulterior, dezinstalează aplicația WhatsApp de pe telefon.

După ce ai făcut asta, în folderul din laptop localizează fișierul „msgstore.db.crypt7” sau „mgstore.db.crypt8”. Redenumește copia de rezervă pe care dorești să o recuperezi și alege numele „msgstore-Year-Month-Day.1.db.crypt7” în „msgstore.db.crypty”, unde „Year-Month-Day” reprezintă data la care a fost făcută copia de rezervă respectivă.

Descarcă apoi WhatsApp pe telefon, însă înainte dea deschide aplicația pentru prima dată, conectează telefonul la laptop și copiază fișierul redenumit în pasul anterior, înapoi în memoria telefonului. Verifică opțiunea de a restabili backup-ul care va include și mesajele șterse. Etapele pe care trebuie să le urmezi sunt:

  • copiază conținutul căii „WhatsApp/Database” de pe telefonul mobil pe PC;
  • dezinstalează WhatsApp de pe telefon;
  • șterge fișierul „msgstore.db.crypt7” sau „msgstore.db.crypt8” în folderul creat;
  • modifică fișierul care include mesajele șterse din „msgstore-Year-Month-Day.1.db.crypt7” în „msgstore.db.crypt7”;
  • instalează WhatsApp din nou pe telefon;
  • copiază fișierul redenumit în folderul „WhatsApp/Database” de pe mobil;
  • pornește configurarea inițială a WhatsApp și alege să restaurezi copia de rezervă.

Chiar dacă acest întreg proces pare dificil, ei bine este isngura modalitate de a-ți recupera conversațiile mai vechi de pe WhatsApp , fără a apela la vreun software.