Home » Tehnologie & Știinta » Cum poți să recuperezi fotografiile șterse din telefonul mobil. Toți utilizatorii trebuie să știe asta

Cum poți să recuperezi fotografiile șterse din telefonul mobil. Toți utilizatorii trebuie să știe asta

Voicu Costin / 01.01.2022, 13:00
Cum poți să recuperezi fotografiile șterse din telefonul mobil. Toți utilizatorii trebuie să știe asta

Uneori aveți impresia că anumite fotografii sau contacte nu vă mai trebuie sau ocupă prea mult spațiu în telefon. De aceea le ștergeți, însă, după o perioadă, ați vrea să le recuperaţi. Chiar dacă vă gândiți că au dispărut din telefon, nu trebuie să vă mai faceți griji pentru acest lucru. Iată cum le puteți recupera, dacă urmați acest pași!

Cum recuperezi pozele șterse din telefonul cu Android

Se întâmplă ca uneori să ștergem din greșeală sau neatenție anumite fișiere din telefon. Fie că e vorba de o imagine, un videoclip, un document sau un contact, aceste lucruri ne pot folosi cândva, chiar dacă le-am șters cu bună știință. Vă putem ajuta să aflați cum le puteți recupera, dacă aveți un smartphone cu sistem de operare Android sau iOS.

Dacă aveți un telefon mobil cu Android, cel mai la îndemână instrument pentru recuperarea pozelor șterse este Google Photos sau Google Drive. De obicei aceste aplicații vin preinstalate pe telefonul tău. Odată creat contul pentru una din aplicații, smartphone-ul va sincroniza toate datele din telefonul tău (imagini și videoclipuri) cu ajutorul lor.

Dacă ați șters din greșeală o fotografie, o puteți recupera din Coș de gunoi, un folder unde găsiți toate imaginile și videoclipurile șterse. Capacitatea folderului este destul de mare și poate ocupa până la 1.5 GB de memorie cu fișiere de tip media. Cel mai important lucru de știu este că aceste fișiere vor fi disponibile doar 60 de zile din momentul ștergerii lor. Odată expirată perioada, nu le veți mai putea recupera niciodată, ele fiind șterse automat de către aplicație.

Pentru utilizatorii telefoanelor cu Android există și posibilitatea instalării și utilizării unor aplicații speciale pentru recuperarea datelor. Cele mai folosite sunt: Android Dată Recovery, Recuva, Dish Digger. Phone Rescue și iCare Dată Recovery pot fi folosite pe telefoanele Android, dar și pe dispozitivele cu iOS.

Cum recuperezi pozele șterse din iPhone

Deținătorii telefoanelor de la Apple pot reuși să recupereze foarte ușor fișierele de tip media pe care le-ați șters. Procesul lor de recuperare, se face la fel de ușor ca și în cazul telefoanelor cu Android.

Ca să le recuperaţi trebuie să accesați aplicația Photos instalată pe dispozitivul vostru. Selectați opțiunea Albums, care este situată în partea de jos a ecranului telefonului vostru. Acolo veți găsi un folder cu numele Recently deleted (n.n. – șterse recent), ce conține ultimele imagini pe care le-aţi șters.

După ce ați selectat imaginile pe care le doriți înapoi în telefonul vostru selectați opțiunea Recover (n.n. – recuperează). Spre deosebire de aplicația Google Photos, în cest caz, pozele sunt stocate cel mult 30 de zile de la ștergerea lor, după care sunt eliminate definitiv din iPhone.

Chiar dacă cele 30 de zile au expirat, utilizatorii de Iphone pot recupera fișierele șterse. Funcția de Backup vine în ajutorul oamenilor, dar trebuie să salvați fotografiile și alte date în iCloud. Apoi puteți face o resetare smartphone-ului la setările inițiale din fabrică și să alegeți versiunea de backup care conține pozele dorite.

Dacă nu ați făcut nici unul dintre aceste două lucruri, cel mai probabil, fișierele voastre nu vor mai putea fi recuperate, niciodată.