Home » Tehnologie & Știinta » Samsung Galaxy Note 8 va aduce siguranță, performanță și inovație

Samsung Galaxy Note 8 va aduce siguranță, performanță și inovație

Luminita Nitoiu / 24.01.2017, 14:25
Samsung Galaxy Note 8 va aduce siguranță, performanță și inovație

Samsung Galaxy Note 8 este deja în pregătiri pentru lansare, chiar sub brandul „Note”, după cum a declarat recent directorul diviziei de telefonie mobilă a Samsung, D.J. Koh.

Samsung Galaxy Note 8 continuă brandul „Note”

Se pare că Samsung a ales să meargă mai departe cu marca „Note”, după ce au apărut zvonuri care vorbeau despre abandonarea numelui, ca urmare a eșecului răsunător provocat de scandalul bateriilor din Galaxy Note 7. Ce e drept, deumirea „Note” este una foarte reușită, are o mare notorietate, cu atât mult cu cât este și foarte potrivită pentru seria telefoanelor mobile de dimensiuni mari, așa numitele „phablet-uri”, de la Samsung. Prin urmare, analiza internă a brand managerilor Samsung a condus la păstrarea numelui de marcă – ar fi fost și greu să găsească altceva măcar la fel de potrivit și sonor.

Potrivit directorului Koh, compania Samsung va lansa un Galaxy Note 8 „mai bun, mai sigur și foarte inovator”, se scrie pe phonearena.com. Reamintim că actualul director Koh a făcut parte din echipa care a dezvoltat stylus-ul S Pen, care s-a bucurat de un succes enorm în rândul consumatorilor.

Oricum, se pare că, în pofida problemelor provocate, realmente, de Galaxy Note 7 anul trecut, există oameni care încă nu vor să renunțe la acel telefon.

Galaxy Note 7, un telefon dezastruos, dar reușit

Scandalul Samsung Galaxy Note 7 a izbucnit în august 2016, ca urmare a cazurilor multiple de explozie a telefonului apărute printre consumatori, mulți dintre ei răniți. Compania producătoare a oprit destul de repede comercializarea produsului și a dispus chiar retragerea de pe piață. A urmat o campanie serioasă de înlocuire a modelului exploziv cu un alt produs Note 7, fără risc. Măsuri severe, de la limitarea autonomiei bateriei, dispusă de producător, până la limitarea funcției de apelare a telefonului, impusă de unii operatori americani, au determinat înlocuirea modelului cu probleme în proporție de 96%. Restul de 4% dintre telefoanele Note 7 sunt încă în posesia utilizatorilor, chiar dacă nu mai sunt funcționale, singurul număr apelabil fiind cel de urgență.

Recent, Samsung a făcut publice rezultatele anchetei privitoare la explodarea terminalelor și se pare că, într-adevăr, bateriile au fost problema.