Home » Tehnologie & Știinta » Niște studenți vor să producă bere pe Lună și s-ar putea să reușească

Niște studenți vor să producă bere pe Lună și s-ar putea să reușească

Sebastian Rotaru / 06.02.2017, 16:53
Niște studenți vor să producă bere pe Lună și s-ar putea să reușească

Berea – băutura nelipsită de la orice petrecere sau ieșire în oraș s-ar putea, cu ajutorul unor studenți, să fie produsă chiar și pe Lună.

În ceea ce ar putea fi publicat cu ușurință în revista Broscience, o echipă de studenți la inginerie din UC San Diego au pus bazele unui proiect prin care vor să afle dacă Luna întruneste condițiile necesare pentru a crea bere, scrie thenextweb.com.

În ciuda premisei sale neobișnuite, experimentul  nu este o încercare de divertisment venită din partea studenților. Tinerii ingineri speră să înțeleagă modul în care drojdia se comportă pe Lună. Cercetarea poate avea mari implicații în dezvoltarea produselor farmaceutice și alimentelor care conțin drojdie.

Echipa de ingineri ambițiosi este una dintre cele 25 de finaliste în competiția Lab2Moon, organizată de TeamIndus – una dintre cele patru organizații contractate pentru a trimite o navă spațială pe Lună, ca parte a provocării Google Lunar Xprize.

Studenții, a căror echipă se numește Original Gravity, au întrecut deja 3.000 de alți concurenți. Câștigarea unui loc la bordul navei spațiale TeamIndus ar echivala cu prima încercare de a face bere în spațiu.

„Cu toții apreciem berea, iar unii dintre noi au acasă kituri pentru fabricarea ei. Când am auzit că există șansa de face un expriment pe moonlander-ul indian, ne-am gândit că am putea combina hobby-ul nostru cu competiția, prin care putem vedea viabilitate drojdiei în spațiu”, a declarat PR-ul echipei, Neeki Ashari.

Din acest motiv s-au conceput deja minunile unui sistem special care poate lua în considerare diferențele dintre condițiile de fabricare a berii pe Pământ și pe Lună.

Dacă echipa Original Gravity reușește să creeze la bordul navei TeamIndus un loc special pentru fabricarea berii, ne putem aștepta ca prima halbă de bere băută pe Lună să aibă loc pe 28 decembrie 2017.

Păcat că nu va fi nimeni acolo care să ciocnească o halbă bere pe Lună.

Forța fie cu ei!