Home » Tehnologie & Știinta » Unde vei putea plăti cumpărăturile cu palma. Un mare retailer internațional introduce acest sistem inovativ de plată

Unde vei putea plăti cumpărăturile cu palma. Un mare retailer internațional introduce acest sistem inovativ de plată

Alexandru Cazacu / 11.08.2022, 14:59
Unde vei putea plăti cumpărăturile cu palma. Un mare retailer internațional introduce acest sistem inovativ de plată

Tehnologia nu încetează să ne uimească. Unul dintre cei mai cunoscuți retaileri la nivel internațional introduce în magazinele sale un sistem inedit de plată, cu palma! În mai multe locații, casele de marcat vor avea dispozitive speciale care scanează palmele celor care sunt dispuși să renunțe la alte modalități de plată. Unde vei putea plăti cumpărăturile cu palma, îți spunem noi în rândurile următoare.

Unde se vor putea plăti cumpărăturile cu palma

Din păcate, plata cu palma nu va fi posibilă prea curând la noi în țară. Sistemul inovativ de plată este încă în stadiul de proiect și va fi introdus într-un lanț de magazine din Statele Unite, deținut de compania Amazon. Prin această metodă de achitare a cumpărăturilor, Whole Foods vrea să limiteze considerabil interacțiunile cu clienții săi.

Amazon One, dispozitivul de scanat care va face posibilă plata cu palma la casa de marcat, este dezvoltat chiar de Amazon. Dispozitivul va fi echipat cu o cameră de luat vederi care fotografiază palma și o asociază cu un cont de membru care conține deja informații personale, cum ar fi cardul bancar și numărul de telefon.

Astfel nu va mai fi nevoie de alte aparate pentru a achita cumpărăturile. Este suficient să treci mână pe deasupra scanerului, iar plata va fi efectuată. Asta dacă ai bani în cont.

Când se introduce plata cumpărăturilor cu palma

În ceea ce privește securitatea datelor personale, cei de la Amazon precizează că informații respectă acordul cu utilizatorii, iar informațiile nu vor fi salvate. În schimb, acestea vor fi criptate și trimise automat în Cloud, către un server special creat pentru softul care permite această metodă de plată.

Testele inițiale au fost realizate în mai multe magazine din New York, Austin și Seattle, iar sistemul le-a trecut cu brio. Tocmai de aceea, noua modalitate de achitare a cumpărăturilor va fi introdusă în curând și în magazine din Malibu, Montana Avenue și California.

Amazon One face parte din planurile companiei de a utiliza tehnologia „contactless”, făcând astfel plata mai rapidă. Tehnologia funcționează astfel: utilizatorii vizitează un punct de vânzare în locațiile participante pentru a-și conecta palma și cardul de plată la serviciu. Apoi, tot ce trebuie să facă în timpul procesului de plată este să își treacă mâna peste un scaner pentru a finaliza tranzacția.

Unde vei putea plăti cumpărăturile cu palma. Un retailer internațional introduce acest sistem inovativ de plată
Unde vei putea plăti cumpărăturile cu palma. Un retailer internațional introduce acest sistem inovativ de plată

Amazon inovează lumea cumpărăturilor

Deocamdată nu se știe dacă și alți retaileri importanți vor apela la astfel de sisteme sau dacă vor încheia parteneriate cu Amazon, pentru Amazon One. De menționat este faptul că Amazon a deschis și câteva magazine în care utilizatorii nu trebuie să achite cumpărăturile făcute.

Cum este posibil așa ceva? Ei bine, compania americană a creat un sistem automat care urmărește clienții din magazine cu ajutorul mai multor camere de supraveghere amplasate sistematic. La aceste camere sunt interconectate sistemele de gestiune a stocurilor. Astfel, clienții care își fac cumpărăturile în magazinele respective plătesc direct din contul lor de Amazon. Plata se va efectua automat la ieșirea din magazin.