Home » Tehnologie & Știinta » Ziua Internațională a Asteroizilor, recunoscută oficial

Ziua Internațională a Asteroizilor, recunoscută oficial

Sebastian Rotaru / 14.12.2016, 14:31
Ziua Internațională a Asteroizilor, recunoscută oficial

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a anunțat că Ziua Internațională a Asteroizilor va fi recunoscută oficial, fiind sărbătorită anual pe 30 iunie.

Ziua Internațională a Asteroizilor, propusă de către chitaristul formației Queen, Brian May, va fi celebrată anual pe 30 iunie, anunță ONU. Brian May este și astrofizician, iar propunerea făcută de el ar trebui să însemne, pentru el, o bucurie. anunță site-ul contactmusic.ro, citat de news.ro.

Ideea rockerului Brian May, ca Ziua Internațională a Asteroizilor să fie recunoscută oficial, a fost propusă inițial  în 2014, într-o campanie concepută pentru a creşte gradul de conştientizare în rândul publicului larg despre pericolele potenţiale generate de rocile spaţiale care se prăbuşesc pe Terra şi pentru a promova programele de protejare a planetei.

Luni, May și cofondatorii inițiativei au anunțat că  Ziua Internaţională a Asteroizilor a fost recunoscută oficia de către ONU, iar aceasta va fi marcată de evenimente organizate pe plan mondial.

În urmă cu trei luni, numele lui Freddie Mercury (n. red- fostul coleg al lui Brian May), fostul solist al trupei Queen, a fost atribuit unui asteroid, pe 5 septembrie, ziua în care artistul britanic ar fi împlinit vârsta de 70 de ani. Freddie Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991 la vârsta de 45 de ani.

Formaţia Queen a fost înfiinţată în 1970, la Londra. Trupa a cunoscut succesul în formula Freddie Mercury – voce, pian, chitară -, Brian May – chitară, voce -, John Deacon – bas – şi Roger Taylor – tobe, voce -. După moartea lui Freddie Mercury, pe 24 noiembrie 1991, basistul John Deacon a decis să se retragă din muzică, iar Brian May şi Roger Taylor au continuat să cânte solo, dar şi sub numele Queen, cu diferiţi solişti. În perioada 2004 – 2009, vocalistul formaţiei a fost Paul Rodgers.