Home » Utile » 11 metode banale pentru a desface capacul unei sticle de suc sau bere fără desfăcător. E mai simplu decât credeai

11 metode banale pentru a desface capacul unei sticle de suc sau bere fără desfăcător. E mai simplu decât credeai

Cojocaru Cristian / 12.02.2022, 13:28

Poate te-ai aflat în cadrul unei petreceri și ai vrut să mai bei o bere sau un suc și nu ai avut un deschizător la îndemână. Pe moment, este posibil ca acest lucru să fi fost frustrant pentru tine și ai renunțat la ideea de „încă una”. Iată câteva metode banale pentru a desface capacul unei sticle de suc sau bere, astfel că pe viitor nu vei mai avea de-a face cu un astfel de moment.

Cum poți desface capacul unei sticle de bere fără desfăcător

Dacă te-ai regăsit în situația de mai sus, de-acum încolo vei ști ce să faci pentru a te bucura de o nouă sticlă. Află care sunt cele mai simple soluții, fiind imposibil ca măcar una să nu fie la îndemână atunci când vei avea nevoie.

Orice margine sau blat disponibil

Ceea ce trebuie să faci este să așezi o margine a capacului sticlei deasupra mesei, ține strâns gâtul sticlei și folosește cealaltă mână pentru a da peste sticlă. Poate că nu îți va ieși din prima însă dacă te pricepi la asta, capacul va sări încă de la prima încercare.

O bancnotă

Îndoaie o bancnotă în jumătate pe verticală și ruleaz-o cât mai strâns posibil. Îndoaie apoi din nou în jumătate și ai să crezi sau nu, marginea îndoită ar trebui să fie suficient de puternică și de rezistentă pentru a deschide o sticlă. Cu mâna dominantă plasează bancnota îndoită sub capac și împine în sus, ceea ce va elibera partea superioară.

O brichetă

Dacă ai una la îndemână, apucă gâtul cu suficient spațiu pentru a încăpea bricheta între partea de sus a degetului arătător și partea de jos a capacului. Cu cealaltă mână, împinge partea liberă a brichetei în jos, ceea ce ar trebui să facă partea superioară să zboare imediat.

Un inel

Nici măcar nu trebuie să cauti pentru acesta și, dacă o faci suficient de rapid și de eficient, nu vei mai avea nevoie de un deschizător toată viața. Cu mâna deasupra sticlei, așezați partea inferioară a inelului chiar sub capacul sticlei, înclină sticla la 45 de grade, prinde partea superioară și trageți înapoi.

desface capacul sticle
Cu o bancnota poti desface o sticla de bere

O cheie

Acesta este puțin mai complicat, dar încă își face treaba: ține berea cu mâna nedominantă și folosește-o pe cealaltă pentru a plasa partea lungă a cheii sub capac. Răsucește cheia în sus pentru a slăbi o parte a capacului, întoarceți sticla și repetați până când capacul este suficient de slăbit încât să poți aluneca vârful cheii dedesubt și să eliberezi capacul.

Catarama de curea

Multe curele din zilele noastre vin cu desfăcător de sticle încorporate, însă orice cataramă robustă ar trebui să facă treaba. Scoate cureaua de la pantaloni, pune doar o margine a cataramei sub capac și folosește degetul mare pentru a împinge în jos pe cealaltă parte a cataramei cu suficientă forță pentru a elibera capacul.

O usa

Dacă nu găsești un deschizător la îndemână în casa ta, mergi până la cea mai apropiată ușă și deschide-o. Găsește locul metalic unde intră zăvorul ușii și introdu sticla înclinată în interior. Trage ușor sticla înapoi și asta este tot.

O furculiță sau o lingură

Sertarul cu tacâmuri conține mai multe trucuri pentru deschiderea sticlelor. Mai întâi, ia o furculiță și înfige un singur dinte sub capac, acționând înainte și înapoi până când îl scoți. De asemenea, poți folosi o lingură. Prinde gâtul sticlei cu o mână, apoi ridică lingura cu cealaltă mână, poziționând degetul mare și degetul arătător în jurul bazei lingurii. Lipește buza lingurii sub capac și folosește pârghia pentru a-l scoate.

O șurubelniță cu cap plat

În cutia cu scule vei găsi nenumărate obiecte pentru a deschide orice sticlă îmbuteliată. Așează capătul unei șurubelnițe cu cap plat sub buza unui capac, apoi utilizează pârghia pentru a slăbi capacul până se va desprinde. Acest lucru poate fi făcut și cu ajutorul unui clește de tip papagal, strângând ușor sub capac și apoi să ridici până când acesta va ieși.

Încă o bere

Am văzut asta de mai multe ori decât putem număra. Și deși pare o poveste, chiar funcționează. Este nevoie doar de puțină pricepere: ține o sticlă cu susul în jos și folosește coama capacului său pentru a scoate capacul celeilalte sticle, ținându-le puternic și stabil.

Foarfece

Există de fapt două tactici aici. Prima este deschiderea lor și plasarea capacului între cele două lame, ridicându-le până când se desprinde. A doua este tăierea prin fiecare creastă din coroană până când se eliberează.