Home » Life & Style » Povestea de succes a românului care a devenit multimilionar în SUA. A plecat cu 500 de dolari la el, iar la început dormea pe străzi. Cum i s-a schimbat viața

Povestea de succes a românului care a devenit multimilionar în SUA. A plecat cu 500 de dolari la el, iar la început dormea pe străzi. Cum i s-a schimbat viața

Voicu Costin / 12.02.2022, 08:00
Povestea de succes a românului care a devenit multimilionar în SUA. A plecat cu 500 de dolari la el, iar la început dormea pe străzi. Cum i s-a schimbat viața

Povestea multor oameni de succes ascunde un drum anevoios, o călătorie cu multe urcușuri și coborâșuri, încercări grele, dar în cele din urmă reușite. Unii dintre ei nu au avut nici un ban în buzunar și au reușit să construiască imperii și să își schimbe radical viața. Au dormit pe străzi, dar cu multă muncă, bunăvoința și speranță au reușit să se ridice și să ajungă milionari după câțiva ani. Așa arată și povestea românului din acest material. Cine este bărbatul care a devenit multimilionar în SUA?

Românul care a cunoscut succesul în America

Începuturile sunt grele pentru toată lumea, mai ales dacă pleci într-o țară străină, nu cunoști pe nimeni și ai foarte puțini bani în buzunar. Asta este și povestea unui român, care acum a ajuns multimilionar în SUA. Dar cât de greu i-a fost până să i se schimbe radical viața?

A plecat în America doar cu 500 de dolari, dornic să-și croiască un drum. La început, dormea prin parcuri şi trăia doar cu mâncare ieftină, însă treptat treptat a reușit să răzbească și să devină multimilionar.

Nick Mocuţa, în vârstă de 37 de ani, are acum peste 100 de proprietăţi. Acesta a visat mereu la o viață mai bună, motiv pentru care a decis să facă o schimbare majoră. De aceea, la vârsta de 21 de ani, Mocuţa a plecat în Los Angeles cu 500 de dolari, pe care i-a dăruit bunica lui. Suma nu a fost deloc una colosală, de aceea i-a fost foarte greu la început, până s-a ridicat.

„Primul taxi pe care l-am luat în oraș m-a costat aproximativ 100 de dolari, ceea ce m-a lăsat cu doar 400 de dolari. Pentru mine, a fost un șoc cultural, nu voi uita niciodată acea parte”, a povestit Nick pentru Jam Press.

Absolvent al unei facultăți de afaceri, acesta și-a petrecut săptămâni întregi dormind pe bănci în parcuri publice, iar când era vorba de mâncare își cumpăra cei mai ieftini burgeri.

„M-am trezit fără adăpost în LA, am dormit pe bănci în parcuri și mâncam cu un buget foarte mic. Mă duceam să cumpăr un burger de un dolar de la McDonald’s și le spuneam „fără brânză”, că să nu fiu taxat în plus”.

Cu timpul, Nick a avut noroc să îşi găsească joburi, chiar dacă erau mai prost plătite, dar a reuşit să economisească suficienți bani pentru a închiria un apartament mic. Chiar dacă a muncit mult și a fost descurajat de stilul de viață pe care îl trăia, ambițiile sale de carieră au rămas ridicate și, în cele din urmă, a reușit să obțină o licență de broker imobiliar.

A plecat de jos, dar a reușit să ajungă sus: „Nu mi-a fost niciodată frică să pierd, doar să nu încerc”

În 2013, Mocuța a început o nouă afacere, care avea să-i schimbe viața. A început să vândă diverse produse, precum telefoane mobile și huse importate din China pe eBay, şi la scurt timp a ajuns să câștige până la 4.000 de dolari pe lună.

După ce a simţit succesul pe care l-ar putea obține online, a decis să renunțe la slujba de broker pentru a se concentra pe propria afacere din comerțul electronic. Nouă ani mai târziu, Mocuţa devenea cetățean american cu mai multe magazine online și cu venituri de aproximativ 40 de milioane de dolari.

„Cred că motivul pentru care am succes este pentru că nu mi-a fost niciodată frică să pierd, doar să nu încerc. Sunt foarte perseverent și nu renunț niciodată. Eșuez de șapte ori, mă ridic a opta oară”.

Povestea lui de viață poate să fie un exemplu pentru noi toți. Prin muncă multă și perseverență, toate visurile pot deveni realitate.